Това обаче се оказа достатъчен резултат, за да се класират "червените дяволи" на осминафинал в турнира, след победата с чисто 2:0 в Амстердам в първата среща. В следващата фаза Юнайтед ще се изправи срещу Атлетик Билбао.

Бербатов стартира трети мач като титуляр този сезон в евротурнирите, след два в Шампионската лига през ноември. Той се отчете с асистенция, а двайсетина минути преди края на реванша отстъпи мястото си на Дани Уелбек. Сър Алекс Фъргюсън бе поверил за този двубой капитанската лента на Джи Сунг Парк.

И двата отбора имаха по равен брой удари към вратата, но тези на Юнайтед бяха далеч по-заплашителни, докато половината от тези на Аякс фучаха покрай рамката на Давид Де Хеа. Резултатът бе открит още в шестата минута, когато Бербатов изведе с отличен пас Хавиер Ернандес в наказателното поле. Чичарито финтира с лекота двама бранители и вратаря, и прати топката в мрежата.

Така нещата вече придобиваха ясен вид за Ман Юнайтед, а на гостите бяха нужни цели три попадения, за да стигнат до краен успех. Арас Йозбилиз възстанови равенството в 38-та минута, след нескопосано изчистване и шут от границата на пеналта. Така той все пак даде някакви надежди на Аякс, че след почивката може да се бори за нещо повече срещу домакините.

И в действителност, на Юнайтед се наложи да потрепери пет минути, когато в 87-та голмайсторът Йозбилиз центрира, а Тоби Алдервейрелд с глава изведе Аякс напред – 1:2. Още един гол щеше да прати холандския тим на осминафинал, но "червените дяволи" устискаха до финала, за да не причинят поне това разочарование на своите фенове, предаде Гонг.