"Червените дяволи" имаха възможността да поведат рано-рано. Още в 7-ата минута ветеранът Пол Скоулс откри с глава, засичайки центриране на Луиш Нани отдясно. Това сякаш поуспокои възпитаниците на Алекс Фъргюсън, които предоставиха контрола на съперника.

Норич владееше по-често топката и на няколко пъти затрудни Давид де Хеа. При едно от положенията испанецът парира изстрел на Пилкингтън сам срещу него. След паузата домакините продължаваха да търсят изравняването. Джон Руди се препичаше повече на слънцето, отколкото да трябваше да се намесва решително.

Усилията на "канарчетата" бяха възнаградени в 83-ата минута. Таранът Грант Холд овладя топката пред Рио Фърдинанд, завъртя се и с бомбен изстрел я прати в горния десен ъгъл на Де Хеа за 1:1.

Последва натиск на Норич, който обаче бързо премина в защита. Юнайтед вдигна оборотите, а Даниел Уелбек на два пъти спомогна резултатът да се запази. В първия случай англичанинът не улучи топката с глава сам на малкия пеналт. При втория очи в очи с Руди шутира в тялото на вратаря.

Така настъпи часът на другия ветеран Райън Гигс. Уелсецът записа днес своя мач номер 900, отбелязвайки това с победен гол. В 92-ата Ашли Йънг центрира отляво, а на втора греда Гигс елегантно промуши кълбото между гредата и стража на Норич за крайното 2:1, предаде ТопСпорт. 

С този труден успех Юнайтед запази разликата от 2 точки с градския си съперник и лидер в момента Манчестър Сити. "Гражданите" са с 63 след 3:0 над Блекбърн вчера, докато Ман Юнайтед вече има 61 т. Норич от своя страна остава осми с 35 т. 

Сър Алекс: Имахме късмет, Норич бе по-добър от нас