Испанецът Иван Боладо подписа за година и половина, а Николай Дюлгеров парафира за 4 месеца - до края на сезона. Двамата позираха пред фоторепортерите с екипа на новия си отбор в ресторанта на стадион "Българска армия". Боладо взе освободения от Мишел Платини номер 9, а Дюлгеров ще играе с номер 26.

Боладо, 23-годишен нападател, е юноша на испанския Расинг Сантандер, играл още за Елче и Картахена. Той е играл за юношеските и младежки гарнитури на Испания, а отскоро е част от националния отбор на Екваториална Гвинея.

Бащата на играча е с произход от тази страна и Боладо бе част от разширения състав на Екваториална Гвинея за Купата на африканските нации миналия месец. Боладо се чувства в отлична форма и е готов да дебютира още в неделя в първия мач от пролетния полусезон срещу Черноморец в Бургас.

"Не съм спирал да тренирам. Чувствам се отлично подготвен и няма проблем да играя още в неделя. ЦСКА е голям клуб, запознах се с историята му и не съм се колебал да приема офертата. Това е голяма крачка напред в моята кариера", каза Иван Боладо.

Другото ново попълнение Николай Дюлгеров изкара цялата зимна подготовка с ЦСКА, преди да му бъде предложен договор, макар и краткосрочен.

"Не ме притеснява, че договорът ми е само за 4 месеца. Амбициран съм да се докажа и да остана в ЦСКА по-дълго. Чувствам се отлично на "Армията", колегите ме приеха много добре. Не се притеснявам, че съм юноша на вечния съперник Левски. Това нищо не значи. Ще дам всичко от себе си за ЦСКА", каза Дюлгеров, цитиран от БТА.