Отново с гол във втората минута на добавеното време възпитаниците на Дидие Дешан посякоха своя противник и решиха нещата в своя полза. В първата среща Андре Аю донесе успеха за французите. В Милано също в 92-та минута Брандао вкара за 1:1 и така реши двубоя.

Драмата бе пълна, след като домакините получиха правото да изпълнят дузпа в ответната атака, реализирана от Джанпаоло Пацини, но това не бе достатъчно, за да продължат напред.

Резултатът пък откри Диего Милито. Наставникът на Интер Кладуио Раниери започна изключително офанзивно с Уесли Снайдер, Диего Форлан и Диего Милито. Дидие Дешан имаше възможност да подсили сериозно състава си след поражението от Аячо миналия петък, особено в защита. Лоик Реми също се завърна в игра за гостите след като пропусна първия мач срещу "нерадзурите"заради контузия. Още в началото на двубоя Уесли Снайдер и Диего Милито имаха отлични възможности да открият резултата, но не успяха да се възползват от тях.

До края на първото полувреме и двата тима не успяха да създадат по-сериозни положения пред противниковите врати и двата отбора се прибраха при нулево равенство на почивката.

В средата на второто полувреме Интер имаше една добра възможност да открие, но ударът на Деян Станкович от пряк свободен удар мина над напречната греда. Гостите от Марсилия също имаха своя шанс няколко минутки по-късно, но Жулио Сезар успя да спаси отблизо.

Интер успя да открие резултата в 75-та минута. Последва разбъркване в наказателното поле на гостите, два удара на Валтер Самуел и Джанпаоло Пацини бяха спасени, в крайна сметка Диего Милито откри отблизо за 1:0. Пет минути преди края на редовното време Естебан Камбиасо имаше възможност да удвои преднината за своите, но не успя да намери добре топката с глава и стреля с аут, съобщи Гонг. 

В 92-та минута влезлият като резерва Брандао се възползва от колективна грешка в отбрана на Лусио и Валтер Самуел, пое топката на границата на наказателното поле, напредна и вкара за 1:1. В ответната атака Интер получи правото да изпълни дузпа. Стражът на гостите Стив Манданда спъна в наказателното поле Джанпаоло Пацини. Манданда получи втори жълт и съответно червен картон. В игра се появи резервният страж Дженаро Брацилиано. Пацини не сбърка от бялата точка и вкара за 2:1. Веднага след изпълнението бе даден и последният съдийски сигнал.

Така Марсилия продължи напред към четвъртфиналите в Шампионската лига и чака жребия в петък.