Така разликата между мадридчани и втория Барселона намаля до 8 точки 11 кръга преди края. Столичани могат да съжаляват за пропуснатата победа тъй като държаха инициативата през цялото време и създадоха доста голови положения пред вратата на андалусийците.

Роналдо и Пепе изпуснаха добри положения за домакините в първия половин час. Бензема също не успя да се разпише след двойно подаване с Кристиано и хубав удар, минал на сантиметри от вратата.

Логичното обаче все пак се случи в 35-ата минута, когато Роналдо асистира на Бензема, извеждайки го на отлична позиция и французинът направи лесното, отклонявайки топката във вратата за 1:0.

След почивката отново Реал стана още по-опасен. Бензема, Роналдо и Кайехон обаче не бяха достатъчно съсредоточени и изпуснаха добри положения да удвоят преднината на мадридчани, съобщи ТопСпорт.

В крайна сметка Реал бяха наказани за пропуските си в 92-ата минута. Санти Касорла изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и не остави шансове на Касияс за крайното 1:1.