Така баварците на практика си направиха реванша на "Алианц Арена" протоколен и спокойно могат да мислят за сблъсъка в следващия етап срещу Реал Мадрид.

На "Стад Велодром" немският колос показа, че е доста по-качествен отбор от съперника си и двата гола преднина бяха най-малкото, с което домакините се измъкнаха.

Байерн започна мача с единайсеторката, която вкара 20 гола в 3 мача – по 7 на Хофенхайм и Базел, и 6 на Херта. Възстановеният от контузия Бастиан Швайнщайгер пък бе на резервната скамейка и се появи в игра през второто полувреме.

В отсъствието на наказания си вратар Стив Манданда, Дидие Дешан заложи на третия си страж Елинтон Андраде, а рискът, който пое, не се отплати, тъй като вратарят бе колеблив в доста ситуации и бе с основна вина за първия гол на гостите.

Двубоят на "Стад Велодром" започна с лек домакински натиск, който доведе до опасност пред вратата на Мануел Нойер в 7-а минута. Немският национал спаси удар с глава, а след това Лоик Реми от опасно положение удари външната част на гредата.

Постепенно баварците започнаха да налагат своето темпо и да контролират ситуацията на терена. До края на полувремето гостите владееха повече топката, но рядко измисляха нещо интересно пред вратата на Олимпик.

Целта на Рибери и компания да реализират гол като гости обаче бе постигната още преди края на първите 45 минути. В 44-а минута Ариен Робен изведе чудесно Марио Гомес, който със силен удар от границата на наказателното поле вкара във вратата на намесилия се доста неубедително Андраде.

Второто полувреме започна с тотално преимущество на баварците, които не даваха шанс на своя съперник да направи повече от 2-3 паса.

В 59-а минута топката стигна до Гомес, който бе сам на точката на дузпата, но ударът му бе спасен от Андраде. В ответната атака пък бе една от редките опасности пред вратата на Нойер. Боатенг сбърка в защита, Реми му взе топката, но ударът му бе спасен класно от немския вратар.

Закономерното се случи в 69-а минута, в която Байерн стигна до втори гол. Робен проби отдясно и направи отлично двойно подаване с Мюлер, след което излезе в удобна позиция срещу Андраде и с техничен удар покрай вратаря вкара в долния десен ъгъл на неговата врата.

В оставащите 20 минути Байерн спокойно разиграваше топката без да даде шанс на своя съперник да реализира поне почетен гол. Така в крайна сметка баварците победиха с 2:0 и спокойно ще чакат реванша, който е на 3 април в Мюнхен, съобщи Гонг.