Реал създаде първата опасност в срещата в седмата минута, когато Месут Йозил изведе хитро Карим Бензема, френският национал стреля под гредата, но вратарят на баварците Мануел Нойер показа класа и изби в корнер. В 15-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Серхио Рамос задържа съвсем леко с едната си ръка Франк Рибери за фланелката и французинът се строполи на земята. Английският съдия на мача – Хауърд Уеб, обаче остана с каменно изражение и реши, че провинението на Рамос не е достатъчно сериозно, за да бъде посочена бялата точка.

Байерн поведе в 17-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Пепе и Серхио Рамос не успяха да изчистят добре топката, която стигна до Рибери и той от седем метра фронтално разстреля Икер Касияс. Мадридските медии реагираха на мига и се оплакаха и показаха кадри, от които се вижда, че има засада при попадението на Рибери, тъй като Луис Густаво е зад отбраната на Реал и пред погледа Касияс, като най-вероятно пречи на вратаря да види топката при шута на френското крило.

В 40-ата минута германците можеха да удвоят, но Икер Касияс спаси опасен изстрел на Марио Гомес. Малко преди това и Бензема бе излязъл на стрелкова позиция, но би право в ръцете на Нойер и почивката дойде при резултат 1:0 за мюнхенци.

В 53-ата минута Кристиано Роналдо направи изключителен пропуск, като от десетина метра стреля слабо в краката на Мануел Нойер, топката обаче попадна в Бензема, който центрира успоредно на вратата, кълбото стигна до Роналдо на аутлинията, който върна към Месут Йозил във вратарското поле и там за Йозил не оставаше друго освен да я прати във вратата на немските си сънародници, вкарвайки за 1:1.

Байерн Мюнхен пропусна да поведе отново в резултата в 70-ата минута, когато отново Серхио Рамос не изби добре и топката отиде в непокрития Марио Гомес, който обаче от два-три метра би високо над вратата. В 82-ата минута баварците отново претендираха за дузпа за игра с ръка на Пепе в наказателното поле, но той бе твърде близо, за да отреагира и отново не последва.

В 87-ата минута бе третата и най-сериозна претенция на Байерн за 11-метров наказателен удар, след като Марио Гомес нахлу в пеналта на Реал и бе заклещен от Серхио Рамос и Фабио Коентрао, но Хауърд Уеб за пак подмина положението и не наду свирката. Немците стигнаха до успеха в минута преди края – в 89-ата, когато Филип Лам развинти Фабио Коентрао по десния фланг и центрира успоредно на голлинията и на два метра пред вратата, пред погледа на бранител на Реал, Марио Гомес бе по-бърз и прати топката в мрежата на Касияс за крайното 2:1.

Реваншът в Мадрид, който изглежда ще бъде изключително интересен с оглед на днешната победа на Байерн, е на 25 април в стандартния час - 21:45 българско време.  

Ограбиха съблекалнята на Реал Мадрид в Мюнхен

Марио Гомес се доближи на два гола от Меси

Хайнкес: Радостен съм от представянето на отбора