Ето пълният текст на писмото на "ЦСКА Възраждане", подписано от изпълнителния директор Красимир Георгиев:

"След проведените едномесечни преговори със собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД и след обстойното разглеждане на последната оферта на "ТИТАН" АД, обявяваме прекратяване и отказ от сделката.

Основанията за нашата позиция са следните правни и икономически обстоятелства:

1. При старта на разговорите за покупко-продажба на клуба и провеждането на инвестиционния процес в ПФК ЦСКА ЕАД, бяха обявени общи задължения в размер до 5 милиона лева.

2. При извършения преглед на финансовото и правно състояние на клуба от нашите експерти, бяха установени, дори и без вътрешните вземания на "ТИТАН" АД, суми, които надминават първоначално заявените в пъти.

3. "ЦСКА Възраждане" АД ясно декларира и заяви, че ще осигури средства за текущата издръжка на клуба, а не за покриване на стари задължения. Въпреки това бяхме склонни да отделим средства и да активираме капитали за покриване на част от старите задължения с единствената идея, че така финансовите проблеми на ПФК ЦСКА ЕАД ще бъдат решени.

4. Последната оферта, която получихме не кореспондира с финансовото състояние на клуба и икономическата логика.

Пожелаваме успех на футболен клуб ЦСКА и на "ТИТАН" АД в осигуряването на издръжката и управлението на най-титулувания български клуб. Оставаме в готовност, при необходимост, да оказваме финансова и всякаква друга помощ на детско-юношеската школа на ЦСКА.

Красимир Георгиев: Задълженията на ЦСКА са близо 80 млн. лв.

Михайлов: Лицензът на ЦСКА може да изгори за 3 г.

Стойчо Младенов: Провокациите срещу мен няма да успеят