Английският шампион не само се представи много слабо, а изцяло отпада от европейските клубни турнири, последен в групата. Напред продължава Реал Мадрид, като втори в класирането, след победа над Аякс с 4:1, докато холандският първенец ще играе в Лига Европа след Нова година.

На "Сигнал-Идуна Парк" Борусия и Манчестър Сити изиграха отличен откъм футболни качества мач, с много голови положения, и само фантастични намеси на двамата вратари Роман Вейденфелер и Джо Харт.

Юлиан Шийбер изчисти почти от голлинията топката при едно опасно ниско центриране отляво в 24-та минута, а в 37-та Харт отрази с мъка страхотен удар на Марко Ройс, но това бяха малка част от ситуациите.

Доминацията на домакините от Дортмунд обаче се усети през второто полувреме и немският тим смачка съперника в неговата половина, като пропусна да вкара много попадения. В 57-та минута Юлиан Шийбер увенча играта на Борусия с гол. Младокът получи подаване от Якуб Блашчиковски и след ужасно нескопосана намеса на Венсан Компани, почти влетя с топката във вратата за 1:0.

След като поведе в резултата, Борусия дори не се замисли да се върне в задни позиции, а продължи да мачка Манчестърци, и на няколко пъти пропусна да си подпечата победата с втори гол, но и единият се оказа достатъчен за победа.

Реал Мадрид имаше сравнително лесна задача срещу Аякс, и се наложи с 4:1 в другия мач от група D.

Жозе Моуриньо даде шанс за изява на част от резервите си. Неприятната новина за Реал от мача бе само контузията на Коентрао, който напусна в средата на първото полувреме терена, заменен от Пепе.

Още в 13-та минута Кристиано Роналдо се разписа след асистенция на Карим Бензема. 15 минути по-късно страхотен извеждащ пас на Лука Модрич намери Кайехон очи в очи с Кенет Вермеер, и младият нападател вкара за 2:0.

В първите минути след полувремето Кака оформи класически резултат с фантастичен удар извън границите на наказателното поле и през второто полувреме срещата вече се доиграваше.

Дерк Боеригтер реализира почетен гол в 59-та минута, но това бе всичко от страна на Аякс, а Кайехон оправда гласуваното му като титуляр доверие, като вкара втори гол на сметката си, и четвърти за Реал, в 88-та минута, за да закове крайното 4:1.

Вижте класирането в група "D"