Специалистите очакваха, че украинците и италианците няма да се напрягат много и ще врътнат "хикс" на "Донбас Арена".

Мачът започна с опасности пред двете врати, но до точни изстрели не се стигаше. След 10-ата минута гостите от Италия овладяха инициативата. В 21-ата минута се стигна до най-спорната ситуация в мача. Пирло центрира в наказателното поле от свободен удар и Фернандиньо от тима на Шахтьор игра с ръка. Шведският съдия Йонас Ериксон обаче си замълча и не посочи бялата точка.

Юве продължи да играе по-добре и се настани трайно в половината на украинците. Малко преди половин час игра Вучинич направи добра солова акция, подаде към Джовинко, който от границата на пеналта стреля неточно. В заключителните минути на първото полувреме "госпожата" имаше още няколко добри положения за гол, но стражът Пиятов запази мрежата си суха.

Началото на вторите 45-минути бе повече от обещаващо. Ракитски стреля от фаул, Буфон не се намеси по най-добрия начин, след което сантиметри не стигнаха на Тейшера да даде преднина на украинците. Юве отговори с удар на Пирло, облизал гредата от външната й страна. Михитарян също имаше добра възможност, но не успя да я оползотвори.

В 56-ата минута шампионът на Италия откри резултата. Вучинич едва не загуби топката пред наказателното поле, подаде я на Лихтщайнер, той центрира прострелно и Кучер си отбеляза автогол. При паса на черногорския стрелец към десния бек обаче останаха съмнения за положение на засада.

Торинци се опитаха бързо да решат всичко с втори гол, но не успяха. В 67-ата минута и Асамоа можеше да си отбележи автогол, но гредата спаси Буфон и неговия тим. Секунди след тази ситуация Вучинич успя да преодолее Пиятов, но подаде на Джовинко, който се засуети, а в последствие и изстрелът на Погба не бе достатъчно прецизен.

"Оранжево-черните" тръгнаха смело в атака. Играчите на Луческу се опитваха с центрирания да стигнат до гола, но снажните бранители на "бианконерите" обираха всички високи топки. Така при резултат 1:0 в полза на италианците завърши мача, предаде Livesport.

Челси разнищи Ньордселанд с 6:1. Фернандо Торес вкара два гола, а с по един се отчетоха Давид Луис, Гари Кейхил, Хуан Мата и Оскар. Мачът ще се запомни с трите дузпи през първата част за 6 минути, две от които бяха изпуснати.

"Сините" отпадат от най-престижния европейски клубен турнир, но ще играят в Лига Европа.  

В 32-ата минута датският тим сензационно можеше да открие резултата, но Стокхолм пропусна от бялата точка. Само три по-късно холандският рефер Бас Нийхуис отсъди и дузпа за Челси, но този път Еден Азар не бе точен.

В 38-ата "сините" взеха аванс след попадение на Давид Луис от...11-метров наказателен удар. Три дузпи в мача за 6 минути. Лондончани стигнаха и до втори гол в даденото добавено време на първата част. Авторът на попадението отново бе изненадващ – Фернандо Торес.

Головото шоу през втората част бе страхотно. Датчаните намалиха изоставането си с гол от съблекалните на Джон и ядосаха шампионите. Последва наказателна акция и три гола за 12 минути чрез Кейхил, Торес и Мата. На терена се появи Оскар и бразилецът показа, че знае как се вкарва в Шампионската лига – 6:1 след 71 минути игра. Категоричен успех за Челси, който обаче не стигна на тима да продължи напред.

Вижте класирането в група Е