Тази година списъкът е обогатен и надхвърля 76 вида спорт. Всеки атлет на възраст между 16 и 25 години, практикуващ някоя от изброените дисциплини, може да кандидатства за финансиране от българския букмейкър, като подаде документи за участие в общонационалния конкурс, който продължава до 03 февруари.

Новите дисциплини са най-общо девет. Сред тях са голф, карате, катерене и алпинизъм, самбо, силов трибой. За автомобилизъм са добавени вариантите на офроуд, картинг и др., а за мотоциклетизма има възможност за кандидатстване както с досегашните - на писта и мотокрос, така и с други варианти на дисциплината.

Обогатен е и списъка със спортове за хората с увреждания – в него освен миналогодишните параолимпийски спортове място намират и дисциплини извън тях – бадминтон, борба, боулинг, плажен волейбол и други индивидуални спортове за хора с увреждания. Наред с популярните лека атлетика, плуване, тенис и т. н. в списъка с допустими спортове попадат и по-малко известните – силов трибой, скокове на батут, стрелба с лък и др.

Създадена е и специална квота за един участник с увреждане, който задължително ще бъде финансиран. Пълният списък със спортовете може да бъде намерен в Правилата на конкурса на сайта www.eurofootball.bg, вход Благотворителност, Спортни таланти или на http://eurofootball.bg/pechelish_i_pomagash.php?menu_elem_id=250.

Ръководствата и учителите на спортни училища от цялата страна съдействат за популяризирането на програмата "Спортни таланти“, за да може тя да достигне до максимален брой атлети. Националната спортна академия "Васил Левски“ за втора поредна година също "подаде ръка” на социалната инициатива на "Еврофутбол“, като освен за информирането на своите студенти ще излъчи и свой представител в Групата на съветниците, която ще оценява получените кандидатури.

Съдействие в популяризирането на инициативата оказват и много федерации и клубове. За популяризирането на програмата своят принос дават и медийните партньори на проекта "Спортни таланти”: Дарик радио, БНР, вестниците "Тема спорт”, "Стандарт“, "Марица”, и "Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg и www.chuime.bg.

Българският букмейкър "Еврофутбол” желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти!