"Веднага, след като разбрах за този казус, разпоредих да се направи всичко възможно, датата за домакинството на нашия шампион да бъде запазена само за футболната среща. Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни турнири, затова на него ще се играе футбол", добави Георгиева.

"Искам да успокоя хилядите български фенове от София, Разград, Пловдив, Бургас, че ще могат да гледат на живо домакинския мач на "Лудогорец", както ще определи жребият на турнира", сподели още министърът на спорта, предаде БГНЕС.

Собственикът на шампиона от Разград Кирил Домусчиев е поканил министър Мариана Георгиева да гледа на живо домакинския мач на отбора на Националния стадион "Васил Левски".

Вчера се появиха информации, че българският шампион няма да може да използва единствения стадион в България, който има лиценз за мачове в Шампионската лига, защото е зает с концерт на Роджър Уотърс, който бе насрочен за 30 август.

УЕФА разрешава смяна на домакинството и ние смятаме, че това е най-правилното решение
. Това се посочва в позиция на организаторите на концерта на Роджър Уотърс в България от "София мюзик ентерпрайсис" /СМЕ/ относно предстоящия мач на Лудогорец от предварителния кръг на Шампионската лига.

Независимо от всичко, концертът на Роджър Уотърс в София ще се състои, заявяват още от СМЕ.

Пълният текст с позицията на "София мюзик ентерпрайсис" може да прочетете ТУК!

Вижте евентуалните съперници на ”Лудогорец” в ШЛ


Домусчиев бесен: Да отидем в Гърция или Румъния?