1/16-финалния реванш на "Васил Левски" премина през невероятни обрати, но с борба до последния съдийски сигнал и известна доза късмет момчетата на Стойчо Стоев успяха да изтръгнат равенството, което бе достатъчно за продължаването в следващата фаза.

Мачът започна много лошо за "Лудогорец", който получи гол още в първите секунди на срещата. Кейта Балде направи много впечатляващ пробив, нахлу в наказателното поле на "Лудогорец", преодоля няколко защитници на домакините, след което излезе сам срещу Владислав Стоянов и вкара във вратата му - 0:1.

"Лацио" бе много близо до това да вкара втори гол в 17-та минута, когато Кейта Балде центрира в наказателното поле на "Лудогорец", където Антонио Кандрева засече топката с глава, но ударът му бе слаб и Владислав Стоянов спаси.  

"Лудогорец" организира опасна атака в 27-та минута, когато Върджил Мисиджан направи добър пробив и центрира опасно в наказателното поле на "Лацио", но Джузепе Биава се намеси и първоначално изби топката, Роман Безяк обаче стреля със задна ножица, но Федерико Маркети улови топката без проблеми.

След почивката действията продължиха да бъдат двуостри, като българите опитаха да натиснат и в 50-ата минута едно неразчетено излизане на Маркети извън наказателното поле можеше да им помогне , но "орлите" не успяха да се възползват от ситуацията. Вместо това четири минути по-късно резултатът стана 0:2. "Лацио" организира мълниеносна контраатака, при която Онази изведе Переа очи в очи със Стоянов, а нападателят технично стреля между краката на вратаря.

"Лудогорец" видя, че вече няма какво да губи и вложи всички сили в атака. Италианците пък леко намалиха оборотите, доволни от преднината си, и в средата на полувремето дойде най-силният период за родния шампион.

В 67-ата минута Ешпиньо пусна хубав пас към Безяк в наказателното поле и от 14 метра по диагонала словенецът стреля, топката рикошира в защитник на "лациалите" и прехвърли Маркети за 1:2.

"Лудогорец" се приближи невероятно близо до сензацията 12 минути преди края, когато невероятна грешка на Маркети. На около 25 метра от вратата Златински овладя избита от защитата топка и стреля параболично от въздуха. Италианският вратар обаче се намеси нелепо при не толкова трудната наглед топка и я улови чак зад голлинията, което не убегна на страничният съдия – 2:2.

Мечтата на "Лудогорец" обаче поживя само 4 минути. Биава хвана в крачка защитата на домакините с 40-метров пас, а зад гърба на Кайсара изскочи Билия. Халфът стреля с глава, Влади Стоянов спаси, но резервата Мирослав Клозе бе на място, за да направи 3:2.

Нашият шампион изглеждаше обречен, но късметът не ни обърна гръб още веднъж в 88-ата минута. Безяк се пребори с централните защитници за една изсипана топка и я насочи към Жуниор Кишада в наказателното поле. Бразилецът, затиснат от вратар и защитник някак успя да отклони кълбото с левия си крак, а то се удари в дясната греда и влезе в мрежата за крайното 3:3.

Еди Рея: При 2:0 и 3:2 бях сигурен, че продължаваме

Боби Михайлов: Голямо браво на ”Лудогорец”

Стойчо Стоев: Луд, луд мач, всички са герои