Мачът в Стара Загора не бе футболна класика, но не това бе и целта. Видяхме някои от най-големите в родната история на играта, отново заедно на терена. "Оттук е тръгнал най-големият български футболист - Петър Жеков", подгря публиката Стоичков в обръщение от терена към феновете.

После бе време за почит. На игрището се появиха семействата на починалите в последните години Георги Славков и Аян Садъков - огромни фигури в родния футбол.

Всичко в тази вечер бе романтика. На терена, от страната на българския дриймтим, видяхме гръбнака на Четвъртите в света - Кременлиев, Балъков, Лечков, Костадинов, Стоичков, Сираков. С незабравимите лафове на треньора им - Димитър Пенев, който преди мача обявил състав с вратар Гинчев (Гошо, защитник), вместо Ганчев (Ивко, който си е вратар).

На върха на атаката бе Димитър Бербатов, единственият още действащ играч от всички в шоуто. В състава на легенди на "Барса" бяха Албер Ферер, Сержи Бархуан, Яри Литманен и чичото на световния номер едно в тениса Рафаел Надал - Мигел Надал. Звярът, както наричат някогашния бранител, е брат на Тони Надал, прочутия треньор на Рафа.

Сираков рано бе сменен от Стилиян Петров, Стоичков излезе и влезе Мартин... Все бляскави фигури от футбола от две поколения, които днес много ни липсват.

Великаните Димитър Пенев и Христо Бонев бяха на скамейката на нашите, редом с тях бе и местната легенда Петко Петков.

Още до почивката Бербатов вкара два гола, а Сираков му подвикна от скамейката: "Още малко и си готов за Индия". Димитър заминава да играе в "Керала Бластерс" от ноември.

Но "Барса" се надигна и изравни през второто полувреме, когато в екипа със син и червен цвят бе големият герой на двубоя - Стоичков. Христо реализира от втори опит дузпа, дадена доста щедро от кума му Атанас Узунов. Първият му удар е спасен от Стоян Колев, но Камата добави отблизо. После и Дани Гарсия с глава вкара за гостите - 2:2. Класически резултат за такъв тип двубой, който е последното важно нещо в него...

За да е пълно шоуто обаче, Бербатов пак излезе на сцената, влезе като смяна, въпреки че бе сменен, и оправи работите - хеттрик за крайното 3:2.

Ръката на Балъков се схвана да раздава автографи край терена след смяната му, на терена се появиха Илиан Илиев, Гошо Гинчев, Ивайло Йорданов, Васил Драголов, който през 1986-а вкара върху тази трева гола, направил местната гордост "Берое" шампион.

Беше страхотно шоу, а трибуните - неслучайно пълни, се забавляваха искрено и в позитивна атмосфера, каквато все повече липсва в играта у нас.

Романтична вечер на много спомени, големи звезди и емоции.

Хубавото е, че този мач е трети само за година и половина от този тип у нас. През май 2016-а гледахме "50 години Христо Стоичков", а преди 4 месеца бе и благотворителният мач на Бербатов, довел куп световни знаменитости.

Лошото - че само те май ни останаха за такива емоции наживо по родните стадиони. А какви времена бяха... Днес отново си ги припомнихме.