Треньорът на “сините” Ратко Достанич не успя да използва петима основни футболисти – Живко Миланов, Зе Суарес, Юсуф Рабех и Дарко Тасевски, които бяха в Русия и трябваше да бъдат продадени на Рубин (Казан), както и Седрик Бардон.
През целия мач “червените” диктуваха събитията на терена и създадоха доста повече положения от съперника. Още в 4-ата минута Маркиньос бе оставен непокрит в наказателното поле, стреля с глава и Гошо Петков едва изби в корнер. В 15-ата минута дълго подаване в половината на Левски свари неподготвен Виктор Генев, който сгреши, Иван Стоянов се пребори за топката, напредна и от границата на наказателното поле вкара за 1:0, преодолявайки излезлия да го пресрещне Георги Петков. В 32-ата минута ЦСКА организира хубава атака, Иван Стоянов напредна в половината на Левски, опита се да подаде към Спас Делев, който тичаше пред наказателното поле, но топката срещна ръката на Топузаков. Главният съдия Антон Генов обаче не даде фаул в полза на “червените”. В 36-ата минута бе първото по-сериозно положение за “сините”. Николай Димитров напредна отляво, влезе в наказателното поле, но в последния момент си поведе дълго топката и я подари на защитата на ЦСКА.
На почивката Любо Пенев пусна на мястото на Маркиньос Мишел Платини, а Достанич смени Николай Димитров с Дениран Ортега. През втората част “червените” имаха много по-сериозен натиск. Още в 46-ата минута Антон Генов свири малко пресилен фаул в нападение на Спас Делев срещу Елин Топузаков. В 55-ата минута Йовов центрира в наказателното поле на ЦСКА, Ортега се размина с топката, тя обаче стигна до Жоазиньо, който стреля, но този път Иван Караджов бе на мястото си и улови. В 59-ата минута капитанът на “армейците” Тодор Янчев получи контузия и бе заменен принудително от Викторс Мороз.
В 65-ата минута ЦСКА изпусна на три пъти да вкара второ попадение. Първо Спас Делев стреля, но Гошо Петков с крак изби, топката попадна В Иван Стоянов, който с удар извън наказателното поле уцели гредата, при третата добавка Данчо Тодоров би, но играч на Левски изчисти преди коженото кълбо да попадне във вратата. След изпълнението на корнера обаче Костадин Стоянов се извиси над всички и с глава забоде топката за 2:0 в мрежата на Левски. В следващата атака ЦСКА можеше да поведе и с 3:0. Иван Стоянов центрира отляво, влезлият като резерва Мишел Платини стреля с глава, но Георги Петков се разтегна максимално и изби в корнер При падането на земята вратарят на Левски получи контузия и бе сменен принудително от младия Цветан Димитров. До края на двубоя “червените” понамалиха темпото, но и играчите на Левски не създадоха кой знае какво положение пред вратата на Караджов. В последните минути Саша Симонович стреля отдалеч, но в аут.