"Става дума за контролата с Вердер преди началото на миналия сезон, обяви той в предаването "Спортна треска" по БНТ. "Тогава лично аз гарантирах пред Германския футболен съюз, за да може тимът от Бремен да дойде срещу 60 000 евро. До моето напускане това лято тази сума все още не беше платена и организаторите на мача заплашваха със съд. Батков опетни името на Левски."
Боримиров добави, че е обиден, защото заради връзките си в Германия е успял също така да осигури нов автобус за Левски и да помогне за слагането на нова тревна настилка на стадион "Георги Аспарухов". В крайна сметка обаче Батков реши да го изгони и да сложи Георги Иванов-Гонзо на негово място. "Хайде да не говоря колко неща свърших още, добави още бившият халф.
- Дори медикаментите за възстановяване на футболистите ги донесох аз. Имах план за работа, но Батков не ми отпусна бюджет. Когато си назначил един спортен директор, то трябва да му дадеш и пълна свобода. А аз не разполагах с такава. Собственикът просто ме използва като буфер, за да тушира напрежението между себе си и феновете след уволнението на Наско Сираков и Станимир Стоилов. Той ми се обади по телефона, за да ми каже, че съм освободен. Няма по-голяма обида от това! Но той така се отнася и с останалите легенди на Левски. Дори обижда собственика Майкъл Чорни. Неговият девиз е "Разделяй и владей".
Смея да твърдя, че тимът не го чака нищо добро с такъв президент. Мисля, че смяната на собствеността е единственият вариант, при който Левски може да тръгне отново нагоре. Иначе докато този адвокат е на Герена, аз няма да се върна никога на "Георги Аспарухов"."