Стоилов призна, че още като е поел националния отбор задачата пред него е била "да довърши квалификациите".
Вижте видео от мача Кипър 4:1 България
Пламен Марков: Искам оставката на Боби Михайлов
"Два дни имах възможност да премисля и да преценя потенциала на отбора ни. Имаме потенциал да се класираме на европейското. Важно условие е тогава да нямаме контузени, защото при 7-8 отсъстващи нещата придобиват друг вид. Имаме отбор на средно европейско ниво. Не трябва да отписваме никой играч, независимо от неговата възраст. Трябва да спрем да критикуваме футболисти като Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров, защото ако те напуснат националния тим, тогава картинката ще бъде същата, както е в защита сега", обяви Стоилов на пресконференция днес.
"Не се поддавам на натиск. Когато застанах начело на националния тим, поех ангажимент да довърша тези квалификации и евентуално ако имаме възможност, да се класираме. Още тогава обаче основната задача бе класиране на европейското през 2012-а година. Това е ангажиментът, който поех", добави Мъри.
Мъри определи загубата от Кипър като "тежка". "Тежко поражение за нас с оглед на амбициите, които имаме. Искахме да дадем възможност на нови играчи да се докажат. Играхме организирано само в първите 15 минути и в последните минути на първата част, когато вкарахме гола. Допуснахме много грешки във фаза организация. Лесно се достигаше до постъпите до нашата защита. При 0-2 се наруши тактическата ни дисциплина 0:2", каза Мъри.