"Пуснахме искова молба до Софийски градски съд за намеса и решение по казуса, а също така изпратихме сигнална записка до БФС от тяхна страна да бъде предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат. Ще изчакаме да видим какво ще се случи на срещата на ЦСКА с юристи при настоящия кмет на София Минко Герджиков, на която да се решат проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на "червените".
Тук става дума за живи хора и изпълнение на дейност. Футболистите нямат вина за това и не затваряме базата. Не можем директно да се намесим, а чрез инструменти и лостове се опитваме да реагираме", каза министър Свилен Нейков.
По отношение на БФС, Нейков обяви, че лицензът на Футболната централа изтича през февруари 2010 година. Не е констатирано БФС да е нарушило закона, за да му бъде отнет лиценза.
"Мислим за място за изграждане на нов национален стадион с над 75 процента покритие с козирка", каза Свилен Нейков и уточни че има към момента две места – стадион "Септември" или терен извън София предложен от архитект Диков.
"Докато не завършим изграждането на многофункционалната зала, няма как стартираме строежа на нов национален стадион."