Над всички в мача пък бе португалската звезда на испанците Кристиано Роналдо, който се отчете с две попадения. Именно най-скъпият играч в света откри резултата, но само пет минути по-късно Лучо изравни.
През второто полувреме Албиол отново изведе напред отбора на Реал, а малко по-късно Лучо пропусна да вкара втория си гол в мача от дузпа.
Точка на спора сложи Кристиано Роналдо с второто си попадение в 80-ата минута, съобщи Novsport.
Още в 5-ата минута "белия балет" поведе в резултата чрез най-скъпия играч в света Кристиано Роналдо. Португалецът изпълни по страхотен начин пряк свободен удар от 30-ина метра, като прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Манданда.
Само шест минути по-късно обаче домакините се върнаха в мача. Тайво проби по лявото крило и центрира към далечната греда към Брандао. Нападателят стреля с глава, но топката рикошира в тялото на бранител на мадридчани. Лучо обаче овладя кълбото и с мощен изстрел в десния ъгъл матира Касияс – 1:1.
В 16-ата минута играчите на Марсилия вкараха и втори гол, който обаче бе отменен заради засада. Брандао бе намерен с далечен пас, овладя топката и с хубав шут разстреля стража на Реал (Мадрид). Страничният рефер обаче бе вдигнал флага за засада на нападателя на французите.
Десетина минути по-късно Роналдо стреля с глава, но топката срещна гредата и попадна в краката на Игуаин. Аржентинецът веднага стреля, но Манданда парира удара му, а последвалият изстрел на Серхио Рамос излезе в аут.
В 41-ата минута се откри нова златна възможност пред Кристиано Роналдо да изведе Реал напред в резултата. Игуаин центрира в полето към португалеца, който стреля с глава, но топката мина на сантиметри над напречната греда на Манданда.
В последната минута на полувремето Роналдо триково с пета изведе Марсело, който влезе в полето и стреля с десния крак, но топката мина покрай вратата на Марсилия.
В третата минута на даденото от рефера продължение на полувремето Роналдо стреля от пряк свободен удар, но този път Манданда внимаваше и изби в корнер.
Втората част започна с хубав пас на Марсело към Рафаел Ван дер Ваарт, но Манданда внимаваше и излезе, за да пресече паса. В 58-ата минута Игуаин подаде в "чешка уличка" към Марсело, но ударът на бразилеца с левия крак бе избит от вратаря на Марсилия в корнер.
След изпълнението на ъгловия удар топката попадна в краката на Албиол, който с прецизен изстрел с левия крак матира Манданда – 1:2.
В 61-ата минута играч на Марсилия центрира от корнер, Рамос не изчисти добре топката, но след това Брандао не успя с глава да изравни резултата. Шест минути по-късно Лучо изведе Мамаду Нианг в наказателното поле на испанците, а Икер Касияс в стремежа си да изчисти топката фаулира нападателя на Марсилия.
Реферът Волфганг Щарк не се поколеба и веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Лучо, но изстрелът му от бялата точка срещна напречната греда.
Домакините се опитаха да променят негативния развой на мача, на играчите на Мануел Пелегрини действаха много добре в защита и не позволиха нови инфарктни ситуации пред вратата на Касияс.
В 80-ата минута всичко в мача свърши, след като играчите на Реал вкараха и трети гол. Ласана Диара с хубав извеждащ пас се опита да намери Роналдо, но вратарят на домакините Манданда стигна първи до топката.
Френският национал обаче не успя да избие, кълбото попадна в краката на португалеца и той необезпокояван прати кълбото в опразнената врата. До края на мача Бензема и Марсело пропуснаха отлични възможности да отбележат нов гол за "белия балет".