Както се изрази той "внимателно и до най-малка подробност" е следял какво правят Вили Вуцов и тимът.
Въпросът за селекцията бе коментиран подробно от Венци Стефанов и най-вече желанието да бъде привлечен Илия Илиев, който обаче не успя да разтрогне със Сливен.
"С Илия нещата са малко по-особени, сподели Стефанов. Той дойде при нас и каза, че иска да продължи в Славия и ще разтрогне със Сливен. Там не били му изплатили четири заплати и един транш. По всички закони на ФИФА, УЕФА и БФС той се счита за свободен футболист. Явно в нашата държава "царят дава, пъдарят не".
Още повече, че става въпрос за Данчо Лечков. Данъчните трябва да се поогледат малко, как може един президент да не плаща 4 заплати и транш, и да държи хората на пост и молитва.
Няма по-ясни неща от тези в случая с Илия Илиев. Някои хора се съобразяват с някои, вместо да отсъждат по законите. Затова му казах на Боби Михайлов, че тези негови вицепрезиденти и колеги повече му пречат, вместо да му помагат.
След като може един вицепрезидент на БФС да не спазва законите на съюза, какво по-грозно от това? Аз също съм бил 8 години вицепрезидент на тази организация, но никога не съм си позволявал да погазвам правилата на съюза. Това е до възпитание."
Славия няма да се откаже от привличането на Илия Илиев. Според Венци Стефанов всеки един граждански съд ще отсъди в полза на футболиста в спора му с досегашния му клуб.