- Бяхме свикнали да ви виждаме на лагери като президент, г-н Ишков. Как се чувствате сега като мениджър?
- По-напрегнат. Трябва да се завършат определени продажби в страни, където трансферният прозорец е отворен. Бил съм на 15 лагера като президент на Спартак. Никога не съм имал проблеми с мениджъри и затова сега не е проблем, когато съм от другата страна.
- Шефовете и футболистите на ЦСКА ви хвалят за хотела. Как доведохте отбора тук?
- Работя с един от най-добрите агенти за организиране на мачове - Вячеслав Проценко. Това е част от нашите съвместни начинания. Този хотел е любим на руския национален отбор и на Гуус Хидинк. Неслучайно тук навсякъде има брошури с неговия лик. В началото на януари в “Корнелия Даймънд” идват грандове от Германия и Холандия. Когато човек плати малко повече, печели много. С трици маймуни не се ловят. По-добре да инвестираш, за да спечелиш. Условията са с класи над всички хотели в Кипър и другите в Анталия. Не си правя реклама, това са реалностите и се радвам, че ЦСКА го разбра.
- Знаете, че веднага някои ще кажат - Ишков взе огромни комисионни. Ще бъдат ли прави?
- У нас хората често говорят не неподготвени, а крайно неподготвени! Организацията на лагера е прозрачна и няма как да лавираш в цените на толкова луксозен хотел. Ако решиш с един лагер да направиш голям удар от комисионни, просто ще станеш за смях.
- Не криете, че сте в постоянен контакт с шефовете на ЦСКА. Каква е ролята ви в клуба?
- Единствено с моят опит да бъда полезен за изгодни трансфери, контроли, лагери, контакти с чужди отбори и личности.
- Само за ЦСКА ли работите?
- Аз съм като всеки мениджър, който предлага услугите си. Ако е в интерес на ръководството на ЦСКА, то се възползва. Затова ме дразни клишето "близък до ЦСКА". Звучи ми комедийно. Аз съм напълно независим и лицензиран агент, който има право да работи с всеки. Отворен съм за всеки. Работя с много външни партньори.
- Работите ли с други български мениджъри?
- Нямам проблеми да работя с всеки. Имам добри взаимоотношения. Когато са коректни с мен, няма да видят нищо лошо. Човек с благ характер съм и съм добронамерен, за разлика от някои колеги.
- Липсва ли ви тръпката да сте президент?
- Няма го напрежението да си президент и собственик. Пет години съм вън от тази работа, направих други по-важни и решителни стъпки в личен план. Видях света от друга страна.
- Взехте Спартак на 32 години. Не бяхте ли твърде “зелен”?
- За някои хора бях като извънземен. Най-вече за тези, които винаги са били във футбола. Те реагират странно, когато чуждо тяло влезе в сферата, която са си внушили, че е тяхна. Футболът вече е индустрия, искат се знания, качества, не само да си бивш играч.
- Как успяхте да издържате клуб 10 години?
- Имах бизнес. Сега продължавам да имам, но не искам да влизам в подробности. Още се занимавам и с изкуството като продуцент и представител на Института за средиземноморски театър, чието седалище е в Мадрид.
- Бихте ли станали пак шеф на клуб, ако ви поканят?
- Никога не е късно човек да повтори. Но едва ли ще бъде с младежкия жар и ентусиазъм от времето, когато поех “Спартак”. Бих го премислил от много страни. Едва тогава бих се захванал.
- Пост в ЦСКА изкушава ли ви?
- Чувствам се идеално като мениджър, защото ми искат съдействие за различни неща. Няма никакъв смисъл да коментирам догадки. Ако някой ден се появи предложение от ЦСКА или някой друг клуб, ще го обмисля и ще ви отговоря.

По материали на вестник: "Труд"