Защитникът, който все още не е извел "Трите лъва" с капитанската лента, тъй като заради травма пропусна приятелската среща с Египет (3:1), заяви, че представянето на Бербо през този сезон е на много високо ниво.
"Димитър има сериозен принос за успехите на Юнайтед", каза Фърдинанд.
Пресата на Острова се скъса да хвали Бербатов след успеха с 1:0 над Уулвс в събота, дни преди суперсблъсъка-реванш от Шампионската лига срещу Милан.
"Ако станем шампиони в края на сезона, Бербатов ще получи добра оценка за своята работа. Ако погледнете статистиката, ще видите, че той е един от хората, които тичат най-много по терена".
"Понякога изглежда леко небрежен, но това е привидно, защото той много се старае", каза още бранителят на "червените дяволи".
"Той тренира усърдно, просто има по-различен стил на игра, който някой хора не разбират. Не мисля, че повечето критици осъзнават колко важен е Димитър за нашия отбор. Ние обаче много го уважаваме".
"В мача с Уулвс той бе фантастичен. С движението си по терена той привличаше вниманието и на четиримата бранители на противника. Не виждам какво повече може да се иска от един нападател", завърши Фърдинанд.
Преди мача с "вълците", в специално интервю мениджърът на тима Мик МакКарти си пожела Митко да не се разпише в мрежата на новаците във Висшата лига.
Той не успя, но неговият тим взе трите точки.