Българинът остана на терена през целия двубой на "Молиню", завършил с победа за шампионите с 1:0, като отново предизвика разгорещен спор у родните фенове дали е играл на ниво или не.
Фърдинанд: Бербатов има сериозен принос за успехите на Юнайтед
Факт е, че капитанът на националния ни отбор не се запомни с нищо в този мач, при положение че трябваше да замести отсъстващия Уейн Рууни, т.е. да допринесе с нещо в опита на Юнайтед да преодолее коравия тим на "вълците".
Дори в головата атака на "червените дяволи" в 72-ата минута Бербатов стоеше на дъгата и наблюдаваше отблизо. Тогава Нани центрира остро отдясно, Крадък изчисти лошо в краката на Скоулс, халфът напредна и с десния крак прати кълбото в долния десен ъгъл на Ханеман.
От друга страна английската преса даде високи оценки на Бербатов след мача, а сега "Евроспорт" поставя на своята страница средно аритметично 7,5 на нападателя, събирайки мнението на водещите издания на Острова.
Съотборниците на Бербатов в Юнайтед Неманя Видич и авторът на единствения гол в мача на "Молиню", ветеранът Пол Скоулс, също са в идеалния отбор на Премиършип.За номер 1 е избран халфът на Евертън Микел Артета.
Ето как изглежда Отборът на седмицата във Висшата лига по постове (3-5-2):
Маркус Ханеман (Уулвърхемптън, 7) – Емануел Ебуе (Арсенал, 7), Неманя Видич (Манчестър Юнайтед, 7), Лейтън Бейнс (Евертън, 7) - Лий Чонг Йонг (Болтън, 8), Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед, 7,5), Самир Насри (Арсенал, 8), Микел Артета (Евертън, 8,5), Стивън Пиенаар (Евертън, 7,5) – Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед, 7,5), Кевин Дейвис (Болтън, 8,5)