В неделя от 19.30 часа "оранжеви" и "сини" излизат един срещу друг в Ловеч, в първото голямо пролетно дерби на "А" група.
"Надявам се скандалите от предишния ни мач с тях да не се повторят. През есента се получиха грозни неща. Но те бяха сътворени от нашите бъдещи противници", добави бившият наставник на Хартс.
"Осъзнаваме, какво представлява Левски в момента, но съм сигурен, че и Литекс е много сериозен дразнител за Левски. Силно казано е, че ще правя кардинални промени за двубоя със "сините". Аз мога да разчитам на всеки един мой футболист и когото и да поставя на терена, той ще бъде максимално концентриран и мобилизиран за успеха на своя отбор", категоричен бе наставникът на "оранжевите".
"Надявам се, че сме готови за мача в неделя. Всички момчета работиха много добре през седмицата. Проучихме силните и слабите страни на съперника и сме готови за мача. Очакваме с нетърпение мача с Левски", каза още Червенков.
"Писанията срещу нас ги очаквахме и те не закъсняха. Достатъчно спекулации се появиха в медийното пространство целящи да насадят негативно настроение в нашия отбор. Те не ни правят впечатление. Готвим се сериозно и отборът е уверен", сподели треньорът на Литекс.
"В никакъв случай нямам скандал с Ивелин Попов. Аз много го уважавам като футболист. Той е едно отлично момче, което работи много добре. С него, както и с всички останали футболисти сме в прекрасни отношения. Беше ми интересно, като научих днес, че имаме някакви проблеми с него", така Червенков опроверга днешните информации, че има скандал между него и капитанът на тима Ивелин Попов.
"Дали се притеснявам за поста си? Това е моята работа. Знаем каква е треньорската работа – когато не се получат добри резултати и добри игри, знаем какво ни очаква. Моята съдба е в ръцете на господин Гриша Ганчев. Когато той прецени, че не съм му полезен, той взима решението", философски отсече Ангел Червенков.
"Не бих казал, че изминалата седмица бе тежка за нас. Тренирахме всичко, което бяхме планирали. Извлякохме достатъчно поуки от загубата от Пирин. Анализирахме грешките и хубавите неща, които направихме в Кюстендил. Мисля, че нещата ще бъдат много по-различни срещу Левски. Разбира се в положителен аспект", изрази увереност наставникът на лидера във временното класиране.
"Теренът на Градския стадион в Ловеч е подготвен отлично и е в прекрасно състояние. Очаква се в неделя времето да е добро и условията за футбол ще бъдат перфектни", завърши Червенков.