"Това е провокация. Не може на такъв мач, където има поне 1000-1500 зрители, да има 22-ма души охрана и то от СОТ, както е тук на Панчарево. Тук ако дойдат толкова хора, ще отнесат и оградата", заяви босът на армейците.
"Това си беше някакъв вид провокация. Нямам представа от къде - провокация. Не подозирам никой."
"Чухме слухове преди мача, че ще има нахлуване. Чух впоследствие, че тези, които са нахлули първи, не са били фенове на ЦСКА. Как ще го докажем? Мисля да алармираме полицията, има видеоматериали и всички, които са нахлули, да бъдат арестувани. Пледирам да бъде наложен законът за дребно хулиганство, а не за спортно, защото има бити футболисти. Ако е бил удрян Светльо Петров, по кое е? По спортното или хулиганството."
"Не е нормално да се случва по българските терени. Не е нормално да не бъде подсигурена охрана на такъв мач. Защо полицаите седяха навън? Ние забавяме пари, но си плащаме и знаем, че на нашите мачове задължително трябва да има охрана, защото нашите фенове са по-многобройни и по-буйни."
"В сряда е другият кръг, ако имаме някакви наказания, трябва да ги знаем до сряда. Аз пледирам за доиграване на мача. Навсякъде е казано, че ако се прекрати по вина на ЦСКА, ще има прекратяване и служебна загуба. Никъде не е казано в правилника, че при нахлуване на публика е по вина на ЦСКА. Никъде в правилника не е казано, че при нахлуване на публика се присъжда служебна загуба, казва се при вина на ЦСКА. Ние губехме в резултата, можехме да паднем и повече, но никой не знае как щеше да завърши този мач. Казва се по вина на ЦСКА, не по вина на фенклуба, на фенове, при нахлуване."
"Дойдох да успокоя футболистите. Това е провокация, защото 20 или 30 човека от тези фенове налетяха на нашите играчи, а няма фен на ЦСКА, който да си бие играча, досега не е имало такива. От години ходя на мачове, за първи път виждам нашите фенове да нападат нашия отбор."
"Защо играем така? Защо играят така Литекс? Защо играят така Локомотив София? Питате ме за неща, които са спортно-технически и аз не разбирам. Не искам да бъдат прекратявани мачове по тоя начин. Искам, когато гостува нашият отбор, да бъде посрещан подходящо, както посрещаме отборите на Армията, защото когато ни гостува Локомотив Мездра пак има 90 човека полиция, независимо колко фенове ще дойдат от Мездра, а ние там сме посрещната от 22-ма човека, които са СОТ 161, които охраняват и други мачове, и стадиони в България."
"Доколкото не ме лъже паметта преди две години пак беше охраняван един такъв мач от стюарди и пак стана така - мачът ЦСКА - Черно море за Купата. Мисля, че така беше. Практиката, когато охранителна фирма поеме функциите на полицията, не се получават нещата в България."
"Ако някой от чужденците иска да си тръгне, не мога да го спра, защото те все пак са дошли да упражняват правото си на труд в България", каза Борисов с оглед на това, че играчи на тима бяха гонени по терена от нахлули червени фенове.