Както е известно, въпросният мач бе прекратен в 68-ата минута, след като феновете на "червените" нахлуха на терена, докато техните любимци губеха с 0:1.
Екшън в Мездра, Локо Мз 1:0 ЦСКА прекратен
Днес привържениците на "сините" излязоха с официална декларация по случая.
Ето и целият текст без редакторска намеса:
"Като хора, които ежедневно работим срещу футболното хулиганство, не можем да останем равнодушни и безмълвни към случилото се на стадиона в Мездра. Ние, левскарите, не толерираме подобно поведение на хора, които не посещават стадионите, за да подкрепят отбора си и да се забавляват цивилизовано.
Един поглед във времето назад показва, че подобни изстъпления са "запазена марка" на агитката на военния отбор (справка - мачовете с Черно Море и Литекс). В същото време сектор "Г" претендира за "интелигентност".Е, цяла България (надяваме се и БФС) видя какъв е коефициентът на "червената" публика.
Има обаче нещо далеч по-притеснително от това ЦСКА да се отърве с леки санкции например.
С поведението си агитката на ЦСКА даде изключително солиден аргумент на МВР отново да заяви, че без полиция по стадионите не може. Сочейки мача в Мездра, на органите на реда няма да има с какво да им се опонира, тъй като полицейската памет няма да помни добрите примери за европейско поведение на агитките. А такива примери със сигурност има.
Привържениците на Левски с много труд и преговори с МВР и с клуба успяхме да докажем необходимостта от създаването на стюардска организация, която си върши работата повече от отлично.
При нас полиция няма от доста време, няма и инциденти. Най-прясното доказателство за това, че стюардите се справят със задълженията си, е гостуването в Ловеч. На този мач Левски игра отвратително, но огромната част от нас обаче не си позволи нито да чупи оградите, нито да нахлува на терена. Вярно имаше един или два подобни опита, но те бяха прекратени в зародиш именно от стюардите и без намесата на полицията.
С гордост можем да заявим, че успешно си изпълняваме задълженията по самоохраната на мачовете и ще продължим да го правим.
Ние категорично ще отстояваме позицията си, че мястото на полицията е вън от стадионите, въпреки очевидните опити, чрез комбинации като тази в Мездра, да се докаже "необходимостта" от униформени сред публиката.
Твърденията на Димитър Ангелов, че мачът не е трябвало да се играе заради липсата на полиция, засилват съмненията за сценарии, според който нахлуването на тези напълно лумпенизирани хора на терена е предварително планирано.
Трябва да се отбележи, че в нормативните документи на БФС пише, че домакинът е длъжен да осигури охрана без задължителното условие тя да е от МВР.
От телевизионните репортажи ясно се видя и доволното изражение на Димитър Ангелов от случващото се. В подкрепа на това идва и изказването му:
"Забавлявах се как едни дебели охранители не могат да вземат завоя и падат по терена в опита си да спрат 300 човека".
Това може да бъде поведение само на човек, които има договорка с полицията, за да се докаже, че без нея по стадионите не може.
Тук идва логичният въпрос, защо няма последствия за хората, които прекратиха мача, сбиха се с публиката на домакините и посегнаха на собствените си треньори и футболисти.
Миналата есен обаче след мача с ЦСКА тежковъоръжени и маскирани спец полицаи нахлуха в един от фен-клубовете на Левски и се саморазправиха с хората. Официалната причина за това бе, че някои, някъде си, на излизане от стадиона, е ритал кофа за боклук. Вярно - кофите за смет са собственост на фирма "Титан", която притежава ЦСКА и има договори за стотици милиони с общините, предимно контролирани от управляващата партия ГЕРБ, чието вътрешно министерство има нов повод да продължи да рекетира футболните клубове за охрана".
Босът на ЦСКА: При сурово наказание доиграваме първенството с юноши