На нощната среща на базата в Панчарево с шефовете румънецът е пожелал да преспи и да реши какво да прави с бъдещето си.
Собственикът Димитър Борисов още в неделя вечер призна:
"Не мога да спра някой чужденец, ако иска да напусне!" В 66-ата минута на мача в Мездра Андоне беше първият ударен от армейския лагер. Един от гамените, излязъл от сектора на ЦСКА, изтича към треньора, блъсна го жестоко в гърдите и румънецът отскочи на 5 метра назад.
Дучето: Слагаме 20 момчета с маски в агитката на Левски да влязат на терена
След края на екшъна феновете на "червените" не спираха да ругаят по румънците на "Българска армия", обиждайки ги грозно. Сред ударените са още Румен Трифонов и Иван Караджов, останалите се скрили кой където намери. После всички отричаха, защото тези удари можеха да увеличат наказанието на ЦСКА. Вчера Йоан Андоне отказа коментар, както и веднага след мача.
Факт е, че ЦСКА досега не играе силно - точно обратното. Договорът на Андоне е за година и половина, но на всеки 6 месеца се преразглежда. Ясно е от сега - ако остане и не спечели титлата, румънецът си заминава без неустойки.Борисов е настоял задължително да стане шампион и нищо друго не го интересува.
Ситуацията обаче излиза от контрол. Ако Андоне напусне, трябва веднага спешно да се намери треньор, който да завърши сезона. Със сигурност тогава "Титан" ще се обърне към българин. Но едва ли ще е някой измежду членовете на селекционния комитет, воден от Димитър Пенев. Ръководството на "Титан" иска да освободи всички тях след края на сезона.
Авторитетният румънски в. "Проспорт" веднага излезе с призив към Андоне, Флорентин Петре и Даниел Панку. "Румъния, прибирай се у дома!", е заглавието на изданието.
Медиите в страната следят изключително изкъсо изявите на своите хора в България и вече дават указания.