"Взехме това решение на база член 24, точка 7 от Наредбата за първенствата и турнирите, и въз основа на вчерашното решение на Дисциплинарната комисия. Това решение не може да бъде обжалвано," каза говорителят на комисията Христо Ботев.
ЦСКА и Пирин ще играят в Кюстендил
Петре, Платини и Митрески аут за мача с Пирин
Димитър Борисов: Може да има и 3:0 за ЦСКА
Ботев допълни, че за база са се отчели докладите на длъжностните лица.
"Според нас делегатът на срещата си е свършил перфектно работата," каза още Ботев.
Адвокатите на ЦСКА: Решението беше взето предварително
Изненадващо обаче, той не пожела да се ангажира от името на цялата комисия с мнение дали срещата с Ботев Пловдив ще е част от наказанието на ЦСКА.
"Ще има допълнително становище на комисията, тъй като е прецедент. Аз лично си имам мое мнение и то е, че след като има присъден резултат за мача, трябва да се брои," добави Христо Ботев.
Андоне преосмисля идването си в България
До час трябва да стане ясно къде ЦСКА ще приеме Пирин утре, и къде Локомотив Мездра ще играе с Локо Пд в събота.
Членовете на СТК пристигнаха около 10.30 на Националния стадион, където провеждат заседанията си, и започнаха да бистрят проблема. Двайсетина минути по-късно адвокатите на ЦСКА напуснаха събранието бесни, и кратко коментираха, че решението е било предизвестено.
Веднага след това се разбра, че от СТК потвърждават очакваното – ЦСКА губи с резултат 0:4 от Локомотив Мездра.
Три гола се добавят служебно към резултата към момента на прекратяването на мача.
За разлика от вчерашното събиране на Дисциплинарната комисия, нямаше полицейска охрана около стадиона, но липсваха и фенове, които да притесняват по някакъв начин хората от Спортно-техническата комисия.