Милан от своя страна не може да прескочи осминафиналите в трето поредно участие в Шампионската лига, всъщност – откакто спечели надпреварата през 2007-ма. Успехът на Тотнъм дойде напълно заслужено, след като английският тим не допусна попадение в 180 минути срещу именития си съперник.

Милан доминираше сериозно на реванша на "Уайт Харт Лейн", като създаде достатъчно положения, за да си тръгне като краен победител, но момчетата на Хари Реднап бяха непоколебими. Вратарят Еурелио Гомеш отрази всички удари към своята рамка, а Уилям Галас изчисти от гол линията в най-чистата ситуация за Милан.

Златан Ибрахимович и Алешандре Пато на няколко пъти пробваха рефлексите на Гомеш, но стражът нито веднъж не сгреши фатално. Най-сериозна бе опасността в 25-та минута, когато след страхотна атака на Пато, топката достигна до непокрития Робиньо, а излезлият напред вратар бе оставил гол линията си празна. Там обаче бързо се върна Галас и френският бранител не позволи на кълбото да премине в мрежата, предаде Гонг.

Тотнъм спечели овациите, че не се прибра, за да пази гола си преднина от първия мач, и опитваше при всеки удобен момент да атакува. Аарън Ленън сновеше неуморно по фланга, а очаквано Питър Крауч бе основната заплаха за Абиати.

През второто полувреме Хари Реднап пусна и Гарет Бейл, и Джърмейн Джинас, които допълнително освежиха и без това младия и скоростен тим на Тотнъм. Масимилиано Алегри пък потърси промяна с Александър Меркел, Антонини и Родни, но пак опасностите до края създадоха Робиньо, Ибрахимович и Пато.

Звездното атакуващо трио обаче се разбиваше неизменно в пеналта на домакините, и така и не успя за два мача да намери вратата на Тотнъм.