Отлични изяви на вратата на гостите имаше Николай Михайлов. Българинът се намеси отлично в няколко ситуации и на практика спаси тима си от отпадане.

Зенит започна отлично и поведе още в 16-ата минута. Дани изведе Роман Широков сам срещу Михайлов и руснакът откри след късметлийски рикошет в гредата. Само 10-ина минути по-късно българският национал се намеси отлично при много силен и точен удар на Анюков, спасявайки сигурен гол.

Михайлов обаче нямаше какво да направи в 37-ата мин. Защитниците на Твенте оставиха Дани да прави каквото си иска в пеналта. Последния стреля от упор, Михайлов изби, но топката попадна у непокрития Кержаков, който я насочи във вратата за 2:0.

След почивката Зенит продължи да натиска, но така и не успя да стигне до заветното трето попадение, което щеше да вкара мача в продължения. Домакините имаха на два пъти и претенции за дузпи, които не бяха свирени от рефера.

Българският страж на Твенте нямаше толкова работа, най-вече благодарение на факта, че отбраната пред него вече действаше доста по-съсредоточено. Все пак в 50-ата минута Кержаков бе изпуснат, но не успя да отправи силен удар и Михайлов спаси без проблеми.

Увлечени в атаки, играчите на Лучано Спалети, можеха много лесно да получат гол 20 минути преди края, когато Дени Ладзаат стреля от упор с глава. Резервният вратар на питерци Жевнов обаче се намеси отлично и изби.

Tитулярът Вячеслав Малафеев отпадна от състава тази сутрин, след като съпругата му почина в ужасяваща автомобилна катастрофа. В памет на Марина Малафеева играчите на Твенте оставиха огромен букет зад вратата на Зенит.

Така, въпреки че трябваше да треперят до последния сигнал, шампионите на Холандия все пак се промъкнаха до 1/4-финалите. Любопитното е, че Твенте изхвърля втори пореден руски отбор от турнира. Преди Зенит, "червените" отстраниха и Рубин, съобщи ТопСпорт.