По традиция името на Берба се спряга често за трансфери в различни отбори, подплатено и със статута му на резерва в списъка на сър Алекс Фъргюсън.

Въпреки че е водещ голмайстор на Юнайтед, а и на Висшата лига, българинът ще бъде на пейката и в сряда, срещу Челси, в Шампионската лига.

Стоичков познава добре Бербатов, и коментира пред сайта football365.com, какво смята за кариерата му. Много категорично, някогашната звезда на Барселона твърди, че Димитър остава на "Олд Трафорд".

"Бербатов няма да напусне отбора. Той ще остане. Тук се чувства щастлив, защото е в един от най-добрите отбори в света. Парите не са най-важното за него. За него е важно да бъде най-добрия играч в отбора," казва Стоичков пред интернет изданието.

Стоичков и Бербатов се различават много в поведението си, но носителят на Златната топка е наясно, че в такива големи отбори не можеш да играеш във всеки мач.

"В Барселона, имахме Куман, Лаудруп и Ромарио. Имаше много мачове, в които аз не съм играл. Но когато бях на терена, исках да покажа на всички, че трябва да съм в състава за следващия двубой," разяснява Камата.

"Сега с Бербатов е същото. В Манчестър Юнайтед той има всичко, от което се нуждае, за да стане звезда. Той е доволен, играе добре, и Юнайтед побеждава. Но само треньорът решава кой да играе."

"Сега коментирам за едно испанско радио, и когато Барселона вкара гол, винаги съм малко по-емоционален," признава легендата на българския и каталунския футбол.

"Все още живея в Барселона, и да съм свързан с клуба, ми носи само радост."

"Ще се радвам, ако Барселона играе с Манчестър Юнайтед на финал в Шампионската лига, на "Уембли" този сезон. Но разбира се, искам резултатът да е както бе преди две години в Рим, когато Барса спечели трофея," завърши Христо Стоичков, цитиран от Гонг.

Рио: Берба вкарва много, но Нани ни дава магия