"Белият балет" срещна далеч по-малко проблеми от очакваното, и сега вече може да чака спокойно реванша на "Уайт Харт Лейн". Тотнъм не успя да разкрие и пълния си потенциал, тъй като игра 75 минути с 10 души, след като Питър Крауч бе изгонен рано-рано за два жълти картона.

Фантастичен мач направи нападателят на Реал Мадрид Емануел Адебайор, който отбеляза първите два гола, а невероятно попадение на Анхел Ди Мария оформи класическото 3:0. Кристиано Роналдо също се разписа в края на срещата за 4:0.

Тотнъм от своя страна изобщо не намери себе си в Мадрид, изглеждаше смутено и играеше сковано. Момчетата на Хари Реднап твърде рядко поглеждаха към вратата на Икер Касияс, и единствено два пробива на Гарет Бейл и едно положение на Рафаел Ван дер Ваарт вкараха стража на "белите" в кадър.

Адебайор откри резултата още в четвъртата минута, като засече отлично центриране на Месут Йозил отляво. Нападателят имаше до този момент осем попадения срещу Тотнъм с екипа на Арсенал, и сега продължи да увеличава сметката си. Питър Крауч бе декориран в жълто още в осмата минута на мача, а след второто си прегрешение – влизане в краката на Марсело – вече бе изгонен от рефера Феликс Брайх.

Отново Адебайор покачи и на 2:0 в 57-та минута, когато пък Марсело сложи топката на главата му. В 72-та минута Ди Мария отбеляза фантастичен гол, от десния ъгъл на пеналта, прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Еурелио Гомеш.

Кристиано Роналдо, който до последно бе под въпрос за двубоя с Тотнъм, също успя да се разпише, като в 87-та минута шутира от 10-12 метра по диагонал, отново в далечния ъгъл за 4:0.

Така, след като няколко години поред Реал не успяваше да достигне четвъртфиналите, сега вече е много по-близо и до полуфинал в Шампионската лига. Реваншът в Лондон е на 13 април, когато може би ще бъде затворена и последната глава от приказния сезон на Тотнъм в Европа, предаде Гонг.