"Белите" надвиха своя съперник с 5:3 след дузпите, като продълженията завършиха при резултат 4:4, а редовното време - 3:3.

Още в 1-та минута на мача, Басо събори Андонов в наказателното поле на "белите", а Стефан Спасов посочи бялата точка. Браганца застана зад топката и с хубав удар я прати в горния ляв ъгъл на стража Петров за 1:0 в полза на бургазлии.

Николай Божов премина трима защитници на домакините в 16-та минута, след което не сгреши сам срещу Паскал Борел за 1:1. Домакините обаче поведоха с 2:1 в 32-та минута, когато Браганца изведе Андонов зад отбраната на "белите", а той се разписа без особени проблеми.

В 69-та минута, Даниел Пеев центрира от корнер в наказателното поле на бургаския тим, а таранът Мартин Кушев с глава изравни за 2:2. Бургаският тим поведе след попадение в 78-та минута, дело на Зайц, който мина като на слалом през "бялата" отбрана, а в продължението на редовното време, Николай Божов отбеляза страхотен гол със задна ножица, но от засада за 3:3.

Още в 1-та минута на първото продължение, Пламен Крумов центрира от десния фланг, а Георги Андонов технично с глава вкара за 4:3. Диан Молдованов обаче в 102-та минута реализира за 4:4 след мощен удар от наказателното поле.

Двата тима не си отбелязаха други попадения и се стигна до дузпи. Божов вкара за Славия първата дузпа, а Паланков се разписа за 5:5. Мартин Кушев отбеляза за 5:6, а Траян Дянков не сгреши за 6:6. Мансаров бе точен за 6:7 в полза на "белите", а Венци Бонев вкара за 7:7. Нападателят Радослав Димитров стреля във вратата за 7:8, но Емил Петров спаси удара на Пламен Крумов. Жуниньо застана зад топката, вкара за 7:9 и класира "белите" напред в турнира.

По този начин, Славия се присъедини към тимовете на ЦСКА, Пирин и Литекс в Топ 4 на Купата на България. Жребият за следващата фаза на турнира е утре от 11:00 часа, предаде БГНЕС.