Националът Станислав Манолев започна мача в Лисабон като титуляр и остана до самия край на двубоя. Българинът и неговите колеги в отбраната имаха тежка вечер, след като не успяха да предотвратят паденията за Бенфика на Аймар (37’), Салвио (45’ и 52’) и Савиола (90+4’).

Португалците се оказаха не особено гостоприемен домакин, след като не демонстрираха никакво снизхождение към съперника си. Отборът буквално разтърси защитата на ПСВ, която на няколко пъти се оказа безсилна пред нападателите.

Станислав Манолев спаси мрежата си от сигурно попадение през второто полувреме, като отрази удар отблизо на Салвио, но за съжаление бе надигран при последния гол.

Още в 7-та минута домакините разтресоха гредата на Исаксон, след мощен удар от наказателното поле. Въпреки натиска, който наложи, Бенфика стигна до първия гол след още половин час игра. В 37-та минута Пабло Аймар успя да прекара топката през краката на холандски защитник, за да открие с великолепен удар за 1:0.

Малко преди края на полувремето резултатът набъбна още. Коентрау проби отляво, а на Салвио не му остана друго, освен да вкара в мрежата за 2:0. След почивката Бенфика продължи да доминира, като почти не даде шанс на съперника да помисли за нещо повече на този стадион от загуба. В 62-та минута Салвио демонстрира техника, като излъга двама бранители, за да се освободи и стреля в далечния ъгъл за 3:0. Само секунди след като се появи на терена, влезлият като резерва Лабиад реализира в 80-та минута за ПСВ. След центриране отляво и неубедителна изява на вратаря на Бенфика, Лабиад вкара за 3:1.

Хавиер Савиола реализира за 4:1 в четвъртата минута от даденото от съдията продължение, като дори успя да развинти българския бранител Станислав Манолев, който този път не намери начин да предотврати гола във вратата си.

Отборът на Бенфика вече е много по-близо до полуфиналите на Лига Европа, като съперникът ще бъде определен от двойката Порто – Спартак Москва, завършила тази вечер при 5:1. Реваншът е след седмица, съобщи Гонг.