"Селесао" надигра тотално Парагвай в поредния четвъртфинал, но не успя да преодолее фамозния вратар Аугосто Вияр и остави редовното време да завърши при нулево равенство. То се запази и през двете продължения по 15 минути, за да може светът да стане свидетел на нещо нечувано, невиждано и немислимо, особено за 5-кратния световен първенец.

Бразилците изпълниха четири дузпи, но не успяха да вкарат нито една, докато "гуараните" стреляха три пъти от бялата точка, вкараха два гола и си осигуриха място на полуфиналите за сметка на звездната селекция на Мано Менезеш.

Там отборът на Парагвай ще се изправи срещу победителя от последния четвъртфинал, който противопоставя Чили и приятната изненада Венецуела, информира livesport.

Иначе "кариоките" тотално надиграваха своя съперник през цялото време. Неймар, Рамиреш и отново Неймар стреляха неточно от удобни позиции през първата част, а най-чистото положение за Бразилия преди почивката се откри пред централния бранител Лусио. Асът на Интер засече едно центриране от фаул от границата на малкото наказателно поле, но тогава стражът на "гуараните" Аугост Вияр даде да се разбере, че това е неговият ден и спаси по страхотен начин, за да запази нулевото равенство до края на първото полувреме.

Още от самото начало на второто "селесао" увеличи оборотите и започна да реди атака след атака към парагвайската врата. В 67-ата минута Гансо стреля страхотно с левия крак от границата на полето, но Вияр се намеси отлично и спаси.

Пет минути по-късно пък Алешандре Пато изпусна най-чистото положение за своя тим, след като се озова сам срещу вратаря, стреля от воле, но Вияр изби с крак. Патока, както е известен голмайсторът на Милан, не след дълго получи шанс за реванш, отново излезе сам срещу Вияр и отново парагвайският страж спаси.

Резервата Фред също бе близо до гола, но негов изстрел с глава бе изчистен от голлинията от съперников бранител. Така редовното време завърши без попадения и се стигна до две продължения по 15 минути.

Там двата отбора се изнервиха и вместо футбол, на няколко пъти превърнаха зеления терен на стадиона в Ла Плата в кеч-арена. Малко преди края на първото продължение почти всички играчи си спретнаха меле край страничната линия, а с червени картони се сдобиха Лукаш Лейва (Бразилия) и Алкарас (Парагвай).

В крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи, където бразилците не успяха да реализират нито веднъж от четири опита и казаха "Сбогом" на мечтата си да дублират трофея от Копа Америка. "Гуараните" от Парагвай пък остават в борбата и имат реален шанс да се окичат с медал, защо не и златен...