Днес министърът на спорта Свилен Нейков и изпълнителният директор на "ЗАД Армеец" Румен Георгиев подписаха официален договор за генерално спонсорство на съоръжението. Контрактът бе парафиран пред погледа на кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. След подписването на договора бе официално обявено и името на залата – "Арена Армеец София".

След година и осем месеца работа първата представителна многофункционална зала в България вече е факт. Новото съоръжение е напълно завършено и има акт 16, което означава, че в него може да се провеждат събития.

Капацитет на залата е 12 хил. души за спорт и 18 хил. души за концерти.

"Арена Армеец София" дава възможност за съвсем друго ниво по отношение организацията на първенства от най-висок ранг. Вече е получено домакинство на едно от най-големите състезания в световния женски тенис - Турнира на шампионките на WTA, или т.нар. малък "Мастърс", финалите на Световната лига по волейбол през 2012 г., Световната купа по художествена гимнастика.

В понеделник от 10:00 часа ще бъдат пуснати пропуските за откриването на многофункционалната зала. За феновете са предвидени 12 000 безплатни билети, като всеки желаещ ще има право само на два пропуска.

Официалното откриване на залата ще бъде на 30 юли, като кулминацията ще бъде волейболният мач България - Сърбия. Входовете на залата ще бъдат отворени в 17.00 часа, а двубоят трябва да започне в 18.30 часа. Част от церемонията ще бъдат музикална програма и заря.