Четири фантастични гола паднаха, но развръзката остана за "Камп ноу", където със сигурност се очаква ново зрелище и резултатен мач.

Мезут Йозил даде преднина за мадридчани в началните минути на мача. Към края на полувремето обаче Барса избухна и след голове на Лионел Меси и Давид Вия, тимът на Пеп Гуардиола осъществи пълен обрат. Попадението на аржентинеца бе седмо за него в последните пет мача на "Бернабеу". В началото на вторите 45 минути Чаби Алансо възстанови равенството, което се запази до края. Реал имаше възможност да измъкне и победата, но Виктро Валдес буквално запечата вратата си.

"Белия балет" започна много активно двубоя и още във втората минута нападателят Карим Бензема имаше възможност да открие резултата, но ударът му не намери целта. Малко след това възпитаниците на Жозе Моуриньо проведоха добра аката, Кристиано Роналдо центрира в наказателното поле, там френският национал успя да играе с глава, топката тупна коварно пред Валдес, но стражът на каталунците демонстрира класата си и изби. Реал продължи да играе по-добре, да пресира в противниковата половина и създадоха редица неприятности на двойката бранители Абидал и Масчерано.

В 13-ата минута закономерно домакините стигнаха до попадение. Бензема взе топката на десния фланг, напредна, развинти Абидал и навлезе в наказателното поле. Там намери непокрития Йозил, който, останал очи в очи с Валдес, не сбърка и технично вкара топката във вратата. Реал продължи да доминира. "Белия балет" упражняваше пълна преса, печелеше единоборства в средата на терена. До 34-ата минута столичани бяха отправили 6 удара към вратата, като четири от тях бяха в нейните очертания. Момчетата на Гуардиола в същото време нямаха нито един удар към Касияс.

Барса обаче показа защо е носител на Шампионската лига и първенец на Испания за миналия сезон 120 секунди по-късно. Меси, който до този момент бе напълно незабележим, намери с пас в свой стил Вия, който вкара великолепен гол. От границата на наказателното поле испанският национал отправи техничен удар, описвайки лека дъга, и не остави никакви шансове на Касияс да реагира и топката връхлетя в горния ляв ъгъл.

След този гол каталунците се успокоиха и заиграха в традиционния си стил. Тиаго и Алексис Санчес показаха защо са сред титулярите и направиха няколко класни отигравания. В заключителните минути на частта звездата на Меси блесна. Той направи за смях четирима бранители на Реал, навлезе в наказателното поле и търкулна топката покрай вратаря. Барселона започна второто полувреме по начина, по който завърши първото – много динамично.

Столичният тим обаче не се даде, въпреки плахия си старт на частта, и върна едно попадение в 54-ата минута. Алонсо изравни резултата след пас на Пепе в наказателното поле. Малко след това пред Роналдо се откри възможност да шутира от границата на малкото вратарско поле, Валдес обаче следеше ситуацията и с котешки рефлекс спаси.

Тимът на Моуриньо като че ли се посъбуди и отново наложи териториален натиск и ударите към Валдес заваляха един след друг. Бензема, Роналдо и Алонсо на няколко пъти шутираха опасно, но стражът на Барса остана железен, въпреки многото греши на Абидал. Играта постепенно се поуспокои, битката в средата на терена бе доста здрава, като и двата тима разчитаха на внезапни изненади, предаде Novsport. 

Реал (Мадрид) – Барселона 2:2

1:0 Йозил (13)

1:1 Вия (36)

1:2 Меси (45)

2:2 Алонсо (54)

Стадион: "Сантяго Бернабеу"

Съставите:

Реал Мадрид
:
Касияс, Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело, Шаби Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Кристиано Роналдо, Бензема.

Барселона:
Валдес, Алвеш, Машчерано, Абидал, Адриано, Кейта, Тиаго, Иниеста, Меси, Вия, Алексис Санчес..