- Г-н Стефанов, как ще коментирате декларацията на ултрасите на Славия, в която се заканват да бойкотират домакинските мачове на отбора, наричат Ви т. нар. президент и определят политиката на клуба като "състояща се в продаване на мачове и обиждане на феновете"?

- Ще им кажа да го духат. Тези фенове да го духат. Тези, които са пуснали това нещо, не са никакви фенове, а обикновени шлякатарници. Истинските привърженици на Славия никога не се държат по този начин и винаги подкрепят отбора си. А тези, които носят званието "фенове", са една групичка малоумни олигофренчета, половината от които са наркомани. Аз се срамувам, че те се кичат със званието фенове на Славия. Те просто нямат място на стадионите. Безкрайно ще се радвам, ако изпълнят заканата си и повече не стъпват на стадион "Славия".

- Опасявате ли се, че без тях стадионът на Славия ще остане празен, или смятате, че те са прогонвали истинските привърженици, както се изразихте...

- Да, те прогонват истинските фенове, а вие не плачете на чужди гробища-Славия никога не може да остане без привърженици, защото е клуб на сто години. Славия я е имало преди мен, ще я има и след мен. А публиката по принцип е много малко на всички стадиони. Пропорционално публиката на Левски и ЦСКА е в пъти по-малко, отколкото на стадион "Славия", а славистите са много повече. Колкото до тези малоумни олигофренчета, когато някой от тях извади два лева, за да си купи билет или с нещо да допринесе - един да дойде да даде пет лева само и да каже "аз ги давам от сърце за Славия". Или пък да купи една фланелка за децата, или един чифт обувки, или каквото и да е. Тогава да дойдат и да седнат заедно с мен да обсъдим каква да бъде политиката на клуба. Ние даваме собствените си пари. Даваме милиони всяка година и двайсет олигофрени да казват кой да бъде президент на Славия и кой не - това е върхът на простотията. Рано или късно и това ще се надживее и ще дойде време, когато хората ще разберат за какво става въпрос. Ние даваме пари, за да градим база, школа и за да има добър и боеспособен отбор. Малоумните приказки на банда олигофрени и наркомани мен не ме касаят и никога и по никакъв начин не могат да ме притеснят. Така че да си пускат декларации, ако искат и до Светия синод.

- Как ще коментирате отказването на Благой Георгиев от националния отбор?

- Твърдо заставам зад Благо по простата причина, че някои хора обърнаха националния отбор на бащиния.

- Срещу кого негодува той, все пак този селекционер е само за последните два мача?

- За два мача... А от колко години работи за Литекс бе, моето момче? Не виждате ли колко футболисти на Литекс са в отбора. И селекционерът чака Гриша Ганчев да му се обади и да му каже кои футболисти да играят и кои не. Вие кьорави ли сте, можете ли да броите. Бройте колко футболисти са от Литекс и колко са от другите отбори. Там ли е люпилнята на българския футбол.

- Все пак са шампиони в последните две години. Не е ли нормално да имат повече играчи в националния отбор предвид този факт?

- На какво са шампиони, на кегелбан. Нали подмладяваме отбора. В Славия, Ботев, Черноморец, Черно море няма млади футболисти, така ли?

- Има, но се предполага, че тези, които е повикал, са най-силните...

- От кого се предполага? От Гриша Ганчев. И треньорът на националния отбор не е бил треньор шест години при Гриша Ганчев, нали? Хора, отворете си очите. Не може Мадански на предишната пресконференция да каже пред цяла България "ще градя нов отбор около Стилян и около Благо", а вчера да ги събира и да казва "няма да разчитам на вас, казаха ми, че трябва да подмладявам отбора". - Кой ти каза? "Ами, обади се Гриша Ганчев, обади се Данчо Лечков." Може и патриарх Максим да му се е обадил. Тази тема е много болезнена, лошото е, че страда българският футбол. Представяте ли си Мартин Петров да не извикат, футболист, който играе в Англия. А викат господин посерко, дето три пъти не е излизал на терена, ама играел в Литекс при Гриша Ганчев. Айде, моля ви се, не си затваряйте очите. - Страх ли ви е. Гриша Ганчев не е толкова страшен бе. Не е Шварценегер.

- При това управление на БФС националният отбор стигна дъното. Какво още трябва да се случи, за да се вземат мерки?

- Ами, като са решили да подмладяват, да го правят. Защо не сложат Радуканов? Млад треньор е, да събере млади футболисти. Доказа, че може да работи добре. Този какво е доказал.

- Вчера Пламен Марков изрази едно всеобщо мнение, че проблемът не е у треньора, а в ръководството, тъй като се смениха 5-6 треньори, а нищо не се променя.

- Това е така, защото членове на Изпълкома се бъркат и кадруват - кой да бъде и кой да не бъде. В самолета от Украйна коментарите на хората от БфС са били ясни, знам какво са казали. Няма нищо ново под слънцето. Така, както тия олигофренчета се опитват да кадруват в Славия, така и някои хора се опитват да кадруват в националния отбор. Затова сме на това дередже. Време е Боби Михайлов или да удари по масата, или... Ясно е какво. Аз съм казал и преди - рано или късно всичко това ще се обърне като бумеранг срещу него.

- Казвате рано или късно. Не е ли твърде късно вече?

- Да, доста е късно. Първият шамар беше Митко Бербатов. И той ясно и недвусмислено каза защо. Сега е Мартин Петров. Следва Благо Георгиев. На Митко Рангелов също са му казали "няма да разчитаме на тебе, някой път може да те повикаме да запълниш някоя дупка".

- Така, ако продължава, няма да останат играчи в националния отбор. Или са изгонени, или сами се отказват.

- А, има, има играчи достатъчно. Я вижте в Литекс каква школа са извадили. Недейте, моля ви се. Ако не стигнат все някой от Сливен ще намерят.

- В събота Славия гостува на ЦСКА. Можете ли да измъкнете нещо на "Армията", като се има предвид, че за последно това се е случвало преди девет години?

- Преди колко години е последната победа, я си помислете пак.

- Преди девет. Става въпрос за мачовете на "Българска армия".

- Преди година ги бихме.

- Да, но на '"Овча купел".

- "Овча купел", "Красна поляна", "Подуяне", все през ку*ец ми е къде сме ги били. Бой и е*ане нали знаете, че не се връщат.