Спасяването на Дудек, който отрази удар на Шевченко с голяма доза късмет при резултат 3:3, беше избрано за номер едно в анкета, проведена от УЕФА на официалния уебсайт.

Този миг изпревари класирания на второ място великолепен гол на Зинедин Зидан във финала между Реал Мадрид и Байер Леверкузен през 2002 година, както и попадението на Оле Гунар Солскяр в добавеното време за 2:1 в полза на Манчестър Юнайтед срещу Байерн Мюнхен на финала през 1999 година.

Признанието на Дудек всъщност е такова за драмата на финала в Истанбул. Милан поведе в първата част с 3:0 с гол на Паоло Малдини и два на Ернан Креспо, но Ливърпул стигна до равенство чрез Стивън Джерард, Владимир Шмицер и Шаби Алонсо.

В последствие Милан пропусна две добри възможности, а тази на Шевченко беше създадена три минути преди края на второто продължение. Тогава той стреля с глава, Дудек спаси и топката се върна до украинеца, който се пробва да вкара и с крак, но уцели Дудек на сантиметри от голлинията и мачът завърши наравно.

В последствие Сержиньо пропусна дузпа, а Дудек, в стил Брус Гробелар, хвана ударите на Андреа Пирло и Шевченко. Ливърпул е свързан с още един момент, попаднал в топ 5 на класацията на УЕФА. Това е голът на Стивън Джерард, с който "червените" прескочиха груповата фаза в Шампионската лига. Той падна в добавеното време на мача срещу Олимпиакос на "Анфилд".