Сега не само, че загубиха битката за първото място, но освен това момчетата на сър Алекс Фъргюсън не са и сигурни участници във фазата на директните елиминации, тъй като в последния мач гостуват на Базел и при загуба могат сензационно да напуснат лигата на богатите.
Швейцарците вече вгорчиха веднъж живота на английския шампион с ремито 3:3 в Манчестър и съвсем не са за подценяване!

Срещата започна по страхотен начин за гостите, които водеха вече водеха в резултата след само 3 минути игра. Николас Гайтан опита удар, а Фил Джоунс не успя да сложи правилно тялото си на пътя на топката и тя се отклони в него, след което се оплете в мрежата на Де Хеа за 0:1. Ранният гол даде известно психологическо предимство на футболистите на Бенфика, които напълно контролираха развоя на мача до 30-ата минута.

Тогава обаче на сцената излезе българинът Димитър Бербатов, който иначе до момента бе абсолютен фигурант на терена. Митко засече с глава прекрасно центриране на Нани отляво и насочи топката в долния ляв ъгъл на Артур за 1:1. Секунди по-късно Бербо отново блесна, този път с аситенция, след като изведе Ашли Йънг сам срещу вратаря, но той от своя страна стреля право в тялото на Артур.

Буквално в ответната атака пък и Пабло Аймар бе изведен на чиста позиция, но ударът му по диагонала бе спасен по блестящ начин от Давид Де Хеа. Равенството се запази до последния съдийски сигнал за първата част, въпреки че интересните положения съвсем не липсваха.

След почивката "червените дяволи" наложиха масиран натиск и след няколко изпуснати положения, най-чистото от които опропастено от защитника Фабио да Силва, логичното все пак се случи и след точно един час игра Юнайтед направи пълен обрат. Капитанът в този мач Патрис Евра намери включилия се Дарън Флетчър зад защитата на гостите, той от своя страна не успя да преодолее Артур от първия път, но при добавката не сгреши – 2:1.

Точно в ответната атака обаче "орлите" от Лисабон смълчаха трибуните на "Театъра на мечтите". Де Хеа не успя да изрита добре една топка, Бруно Сезар я открадна, премина като на парад през защитата на домакините, опита центриране, то рикошира в тяло на бранител и притичалият Аймар не сбърка и вкара топката в опразнената врата за 2:2.

В 76-ата минута пък Димитър Бербатов получи шанс да вкара втория си гол в мача и да се превърне в абсолютен герой за своя тим, но този път той пропусна. Фабио изведе Бербо зад защитата с меко копване на топката, а Бербатов опита удар от въздуха, който обаче премина над вратата за ужас на изнервения сър Алекс Фъргюсън.

В крайна сметка и двата отбора не успяха да материализират и малкото си шансове в оставащите минути и резултатът остана непроменен. Така преди последните мачове от груповата фаза Бенфика запази първото си място с актив от 9 точки, колкото имат и Бербатов и компания. Бенфика обаче е с по-добри показатели в директните двубои заради двата гола тази вечер и при успех над аутсайтеда Оцелул у дома, който е напълно логичен, ще завърши на първото място в групата.

Юнайтед пък гостува на Базел, който вече има 8 точки, и при загуба може сензационно да напусне надпреварата. При равен резултат или победа обаче "дяволите" ще са осминафиналисти, предаде livesport. 

Манчестър Юнайтед - Бенфика 2:2

0:1 Джоунс (авт) 3'
1:1 БЕРБАТОВ 30'
2:1 Флетчър 60'
2:2 Аймар 61'

Манчестър Юнайтед:
Де Хеа, Фабио (Смолинг 82'), Джоунс, Фърдинанд, Евра, Валенсия (Ернандес 79'), Карик, Флетчър, Нани, Йънг, Бербатов

Tреньор: Сър Алекс Фъргюсън

Бенфика:
Артур, Перейра, Луисао (Витор 59'), Гарай, Емерсон, Витсел, Гарсия, Сезар, Гайтан (Матич 68'), Аймар (Аморим 83'), Родриго

Треньор: Хорхе Хесуш.

Жълти картони: Флетчър, Карик (Манчестър Юнайтед), Гарай, Артур, Перейра (Бенфика)

Съдия: Чуйнет Чакър от Турция

Стадион: "Олд Трафорд"