Сблъсъкът бе пряк двубой за второто място в групата и домакините успяха да измъкнат трите точки пред своя публика в оспорван мач с много положения пред двете врати. В 17-та минута аванс на неаполитанци даде Едисон Кавани, а в 33-та Балотели изравни. В 49-та Кавани вкара победния гол, карайки публиката на стадион "Сан Паоло" да изпадне в екстаз.

Двубоят в Неапол започна с много високо темпо и атмосферата подсказваше, че вечерта ще е интересна. "Тифозите" правеха всичко възможно да вгорчат живота на гостуващия тим от Англия, а двата състава се втурнаха в атака веднага след началото. Още в 6-та минута Яя Туре отправи удар към италианската врата, но без успех. Секунди по-късно Балотели също пробва изстрел, но отново извън целта.

В 11-та минута Наполи получи страхотна възможност да поведе в резултата, но Лавеци от чиста позиция действа разсеяно и пропусна добър шанс. Взаимодействието на Лавеци с другите нападатели Кавани и Хамшик бе много добро и Сити бе принуден да се прибере в защита. В 14-та минута след центриране Лавеци от малък ъгъл не успя да насочи топката добре, въпреки че бе само на около метър – два от голлинията на вратата на Джо Харт.

В 17-та минута Гьокхан Инлер също опита да застраши Харт с фронтален удар от около 25 метра, но стражът на гостите внимаваше и спаси. Секунди по-късно след като Лавеци центрира от ъглов удар Кавани успя от много малък ъгъл да открие резултата. При тази ситуация трябва да се отчете колективна грешка в отбраната на англичаните, които отправиха голмайстора да вкара от близката греда.

След гола "гражданите" се събудиха и започнаха да атакуват повече. Владението на топката им даде увереност и постепенно те поеха инициативата. В 20-та минута Давид Силва отправи точен удар към вратата на неаполитанци, но вратарят им Де Санктис спаси. Шест минути по-късно Един Дзеко също се отличи с шут от средна дистанция, който обаче бе блокиран от английски бранител.

В 28-та и 30-та минута последователно Силва и Балотели обстрелваха вратата на Де Санктис, но до изравняване така и не се стигна. Все пак в 33-та минута Сити изравни с гол на Балотели. Давид Силва отправи удар с левия крак от рамките на наказателното поле на домакините, след което Де Санктис отби, но топката попадна в италианския таран и той не сбърка за 1:1.

До почивката статуквото се запази, а с началото на втората част Наполи показа, че ще гони победата до края. Още в 49-та минута Кавани вкара за 2:1, давайки жизненоважна преднина на своя тим. След добра атака по лявото крило Досена подаде към Кавани, който бе сам на точката за изпълнение на дузпа и технично по земя преодоля Харт.

Както през първото полувреме, след получения гол Сити излезе да атакува. "Гражданите" обаче не бяха достатъчно концентрирани и в ситуациите, когато можеха да създадат опасност не внимаваха достатъчно. В 69-та минута Хамшик по страхотен начин намери Лавеци, който преодоля един защитник на Сити остана очи в очи с Джо Харт, но стражът спаси силния му шут.

В 76-та минута Хамшик преодоля Коларов и от близо стреля с левия крак, но гредата спаси гостите от трети гол. Последва сериозен натиск на англичаните и в 78-та минута пред Балотели се откри страхотен шанс да изравни. Таранът обаче в днешния двубой бе обезверен от вратаря на домакините Де Санктис. Стражът на Наполи спаси удари на Балотели в 78-та и в 82-та - с глава. Три минути по-късно след изпълнение на ъглов удар отново тъмнокожият голаджия бе в центъра на събитията, но ударът му с десния крак отново се оказа твърде слаб за Де Санктис.

До края на срещата Наполи опази вратата си суха и се поздрави с победата пред собствена публика. С трите точки неаполитанци вече имат 8 точки и са втори в групата пред Манчестър Сити със актив от 7 т, съобщи Novsport.