Taка той запазва шансовете си за класиране на полуфинал с победа и загуба в групата. Довечера е другият двубой между Новак Джокович и Давид Ферер.

Днес и двамата тенисисти стигнаха до мачбол, но в крайна сметка Типсаревич, който изглежда далеч по-стабилен в решителни ситуации от своя съперник, трябва да се ядосва на себе си.

С прекрасна игра заместилият отказалия се Анди Мъри сърбин спечели с 6-2 първия сет, в който не даваше нито една лесна точка на Бердих, който вече загуби веднъж в групата от Новак Джокович.

Във втората част намиращия се иначе в супер форма Бердих, заигра далеч по-стабилно и успя да вземе инициативата при 4-3, след което си затвори гейма, за да изравни сетовете.

В третата част и двамата тенисисти си печелеха сервис геймовете без точки за пробив пред някой от двамата до момента, в който се стигна до развръзката. В тайбрека първо Бердих поведе с мини пробив и 5-4, но елементарно загуби и двете си подавания. Типсаревич обърна развоя и сервираше при 6-5. Той обаче не можа да вземе мача след грешка на мрежата и след това допусна двойна грешка. При 7-6 и сервис за Бердих пък сърбинът върна сервиса му, но се подхлъзна и падна на земята, с което подари мача на чеха, съобщи Novsport.