Очаква се адвокатът да оповести подробности днес още преди мача с Лацио за Лига Европа, който е от 20:00 ч на стадион "Георги Аспарухов". Вчера босът на "синия" клуб разкри изненадващ завой в разследването.
"Българи, а не чужденци са режисирали измамата и стоят в нейната основа", довери бизнесменът. По неофициална и предварителна информация целта на далаверата е била "черно тото". Има замесени известни личности. На 19-и септември четирима водещи "сини" футболисти пътуваха до Москва заради фалшива оферта от руския шампион, изпуснаха дербито с ЦСКА (0:2) и се върнаха веднага след него.
По случая светкавично се задействаха спецслужби от три държави, ударно работеше Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и родната прокуратура. И резултат вече има. Първоначално тежаха версии за двигател на аферата от странство - измама с цел печалба при букмейкъри, врагове на Батков и Майкъл Чорни и т. н. Левски отрече подозрения към ЦСКА, а българска връзка плъзна с адресат евентуален купувач на клуба.
В името на разследването обаче се пазеше строга секретност - чу се само, че се чака екстрадирането на двама чужденци в България, както и че има замесени нашенци за помагачи. В хода на търсенето на престъпниците показания дадоха десетки, заговори се за фотороботи, детектори на лъжата и какво ли не...
А Батков отрече твърденията, че няма да се появи на стадиона днес след поредната серия груби фенски нападки.
"Естествено, че ще бъда на мача, там ми е мястото, не могат да ме уплашат", отсече собственикът на "синия" клуб.