Кристиано Роналдо вкара победния гол срещу бившия си отбор, но не се зарадва на попадението, а Жозе Моуриньо за първи път спечели мач от Шампионска лига в "Театъра на мечтите". След 1:1 в първия мач, Реал Мадрид се класира напред с общ резултат 3:2.

Голямата изненада на сър Алекс Фъргюсън беше, че той остави Уейн Рууни на пейката. Шотландецът заложи на головата машина Робин ван Перси в предни позиции, зад него действаше Том Клевърли, а по двата фланга Нани и Уелбек. Ветеранът Райън Гигс с фантастичния мач номер 1000 партнираше на Майкъл Карик в центъра на терена.

Жозе Моуриньо бе предпочел Игуаин да води атаката, а Бензема седеше на пейката. Триото Роналдо, Йозил, Ди Мария помагаше на аржентинеца, докато Шаби Алонсо и Сами Кедира бяха пред защитата.

След 1:1 в първия мач Фърги знаеше, че Реал трябва да търси гола и прибра своя отбор отзад в очакване на удобни шансове за контраатаки. Гигс пък играеше своя мач №134 в Шампионската лига. Пред него е само легендата на Реал Мадрид Раул със 142.

Мачът започна с овации за Кристиано Роналдо, който се завърна на "Олд Трафорд" за първи път след трансфера в Реал. Гостите владееха повече топката, но през цялата първа част не създадоха нито едно чисто голово положение пред Давид Де Хеа. Юнайтед се защитаваше чудесно и имаше по-чистите положения.

Гигс центрира чудесно с външен фалц на задната греда, но Рамос изби с глава в корнер. След това отново ветеранът в редиците на "червените дяволи" центрира от корнер в 21-ата минута, Видич засече с глава в дясната греда, а Уелбек при добавката направи страхотен пропуск и прати в ръцете на Диего Лопес от 5-6 метра, при положение, че вратарят бе паднал на земята.

Игуаин прати топката в мрежата в 33-ата минута, но още преди това имаше сигнал за нарушение на Рамос срещу Ван Перси при борбата за високата топка. Вратарят Диего Лопес беше герой за Реал на два пъти в рамките на няколко секунди. Той първо боксира с две ръце бомбено воле на Ван Перси, а при добавката успя с ръка да избие шута на Уелбек над вратата в корнер. Анхел Ди Мария се контузи точно преди почивката и бе заменен от Кака.

Второто полувреме започна перфектно за домакините и 76 000 зрители по трибуните видяха автогол на Серхио Рамос след неубедителна негова изява. Ван Перси стреля от съмнително положение за засада, Лопес изби, но Нани настигна топката и центрира остро по земя, Уелбек едва докосна, но това бе достатъчно да заблуди капитана Серхио Рамос, който нескопосано подложи крак и прати в собствената си врата за 1:0 в 48-ата минута.

Юнайтед се прибра още по-назад и всичко вървеше добре за домакините до 56-ата минута. Тогава Нани искаше да овладее дълъг пас, но с високо вдигнат крак изрита Арбелоа в тялото. Турският рефер Джунейт Чакър прецени, че португалецът умишлено е ударил своя съперник и му вдигна директен червен картон. Решението на рефера вбеси сър Алекс Фъргюсън, който веднага отиде да спори с четвъртия съдия на тъча. "Специалния" реши, че това е неговият момент и пусна Лука Модрич на мястото на Арбелоа.

Рафаел изчисти удар на Варан с глава от голлинията, но Реал Мадрид натика Юнайтед в наказателното поле и голът изглеждаше неизбежен. Ван Перси имаше шанс след пас на Уелбек, но Лопес спаси ниския му изстрел. Хърватската резерва на Моуриньо му се отблагодари с прекрасен изравнителен гол в 66-ата минута. Серхио Рамос пусна за Модрич пред наказателното поле, той си отвори коридор за шут и с бомбен удар прати топката в мрежата след рикошет в дясната греда на безпомощния Де Хеа.

Реал използва шока в редиците на домакините и след само три минути направи пълен обрат. Йозил и Игуаин направиха хубаво двойно подаване в наказателното поле, аржентинецът центрира успоредно на голлинията и на задната греда Рафаел изпусна Кристиано Роналдо, който с летящ шпагат от малък ъгъл успя да обърне резултата – 1:2. Португалецът не се зарадва на гола срещу бившия си клуб, но съотборниците му бяха на седмото небе.

Моуриньо пусна Пепе за Йозил, а Фърги вкара Рууни на терена. С 10 души Юнайтед се възползва от подкрепата на своята вярна публика и осъществи натиск с човек по-малко. Диего Лопес бе на висота в тези минути. Вратарят спаси удар с глава на Карик, а после Рууни от границата на вратарското поле прати над целта от неудобна позиция. 

Кака беше близо до трети гол, но след рикошет във Видич неговият удар нацели гредата. В добавеното време Диего Лопес пак беше безгрешен и спаси удар с глава на Видич след центриране от корнер.

Реал Мадрид издържа в 5-те минути добавено време и се класира напред за 1/4-финалите на Шампионската лига.

За Манчестър Юнайтед остават битките във Висшата лига и ФА Къп.

Рой Кийн: Чист червен картон за Нани (видео)

Роналдо: Тъжно ми е за Юнайтед

”Обезумелият” Фъргюсън отказа да говори след отпадането от Реал

Вижте видео на нарушението на Нани срещу Арбелоа: