Българинът победи французина Пиер-Юг Ербер във втория кръг на надпреварата от Мастърс 1000 с 2:1 сета (3:6, 6:2, 6:4) за час и 51 минути.
 
Световният №82 започна силно и взе първия сет, но нашенецът постепенно намери играта си и закономерно се поздрави с победа. Тя го праща в третия кръг, където ще чака победителят от срещата между Филип Колшрайбер (Германия) и Аблерт Рамос-Винолас (Испания).
 
Успехът на Гришо идва след четири загуби в последните пет мача и дава надежда за позитивно представяне в турнира, който може да се счита за негов домашен. Ако теглим чертата, трябва да отчетем, че позитивите са повече от негативите в представянето му. Но има какво да изглажда като игра.
 
Той започна бавно и неуверено двубоя, както му се случва все по-често в последните няколко мача. Това му коства и загубата на първия сет.
 
Ударите му в е един момент спряха да влизат и често се озоваваха в мрежата или в аут.
 
Така се стигна до пробива в третия гейм и французинът поведе. Той не даде инициативата до края на сета и с нов пробив за 6:3 го реши в своя полза. 
 
Втората част започна равностойно и Григор бавно връщаше своята увереност. Двамата си размениха по два гейма, а след това дойдоха силните моменти на българина.
 
Той рязко качи нивото с няколко хубави уинъра, най-вече при ретур и направи пробив. От там нататък не погледна назад и взе следващите четири гейма, за да затвори с 6:2.
 
Третият решителен сет започна по подобие на втория. Григор взимаше уверено геймовете си с хубави разигравания, а Ербер разчиташе на силен сервис и излизане на мрежата.

Двамата разиграха четири гейма, а в петия Ербер не издържа на агресивната игра на българина. С хубави акции Гришо проби и погледна смело към победата.
 
Ербер веднага върна пробива, но последва нов в актива на неговия съперник за 3:4. Световният №5 не отстъпи до края и с гейм на нула затвори мача в своя полза - 6:4.
За хасковлията предстои мач на двойки във втория кръг с партньора му Давид Гофен.