Двубоят се проведе в залата "Арена Армеец" пред около 3500 зрители. Българите играха равностойно в началните етапи на всеки гейм, но съперникът им се оказа по-стабилен психически и закономерно си осигури чиста победа и първото място в групата.

Първият гейм започна добре за ЦСКА и действията се развиваха точка за точка до 8:8. Постепенно Гостите от Турция се мобилизираха и дръпнаха с 5 точки – 21:16. Домакините извършиха няколко колективни грешки, наставникът Александър Попов направи две технически прекъсвания и това допълнително наруши ритъма на "армейците". Волейболистите на Аркас не допуснаха изненада и взеха първата част с голяма разлика 25:17.

Вторият гейм започна по същия начин като първия. Този път момчетата на Попов не допуснаха лесно противникът им да направи голяма разлика, играха по-концентрирано, имаше няколко добри отигравания, но в крайна сметка тимът от Измир спечели и този път с две точки 25:23.

В последния гейм "червените" като че ли вече се бяха предали и за 23 минути загубиха с 25:19. В началото преднината на Аркас нарасна до 11:7 и до края на мача, противникът не допусна изненада, продължи да играе спокойно, без напрежение и спечели. Въпреки това, поражението не помрачи настроението на волейболните запалянковци, които изпратиха своите любимци с бурни аплодисменти, съобщи Novsport.