Пред претъпкани трибуни в дупнишката зала Спортна домакините надиграха вицешампиона с 3:0 (25:20, 25:19, 25:22) и така трети мач ще трябва да определи новия шампион на България.

Разложани започнаха малко по-уверено в първия гейм, като, след чудесни изяви на своята блокада, на първото техническо прекъсване имаха 2 точки аванс, а на второто – вече 4. След това обаче на сервис за домакините застана Дмитрий Бахов и с отлична игра на Златан Йорданов край мрежата Марек успя да постигне 10 поредни точки и да обърне резултата убедително в своя полза. Това на практика предреши гейма и дупничани го затвориха при 25:20.

Във втория гейм играчите на Пирин продължиха да допускат доста непредизвикани грешки, особено на сервис, с което помогнаха на Марек да се устремят към победата. Волейболистите на Найден Найденов заиграха още по-освободено, а с и отличното им посрещане им помогна да натрупат солидна преднина и да спечелят частта с убедителното 25:19 след атака през центъра за последната точка.

Три поредни аса на Гьорги Гьоргиев дадоха тласък на домакините за 3:0 и в третия гейм. Гостите обаче не се отказаха лесно и успяха да възстановят равенството при 10:10. Силите им обаче не стигнаха за повече. Марек продължи да тормози Пирин със силни сервиси и отново дръпна в резултата със значителна разлика. Разложани опитаха финален щурм, но бе твърде късно за обрат. Блокаут на капитана Йорданов сложи край на частта при 25:22 и на мача при 3:0 гейма.

Центърът на Пирин Костадин Гаджанов стана топреализатор на мача с 14 точки, цели 7 от които от блокада. За победителите най-резултатен бе Златан Йорданов с 13 точки, следван от Дмитрий Бахов с 12. Центърът Борислав Апостолов добави 11 точки, 5 от които от блокада, и получи най-високата статистическа оценка в мача, съобщи livesport.