България ще купи допълнителната интерконтинентална квалификация, даваща олимпийска квота за игрите в Лондон. Това стана възможно, след като "адзурите" спечелиха финала срещу Германия.

Съперници на България на турнира между 8 и 10 юни ще бъдат не само европейски тимове, сред които най-вероятно отборите на Франция, Египет и Пакистан. Парите за откупуването на правата са подсигурени от държавата, и отново в София волейболистите ни ще могат да се борят за олимпийска виза.

БФ по волейбол не е информирала лично треньора Стойчев за рокадата, както постъпи и при освобождаването на Пранди след Световното първенство в Италия през 2010 г. Припомняме, че Пранди бе махнат след деветото място на световното, но италианецът още снощи е дал своето съгласие отново да поеме волейболистите ни.

Стойчев пък напуска тима на България след загубения полуфинал в олимпийската квалификация в София и след няколко кредита на доверие.

Ето какво казаха на пресконференцията:

Инж. Данчо Лазаров: "Снощи до късно УС съвещаваше и мога да ви уверя в категоричното ни решение за освобождаването на Радостин Стойчев. Бяхме при министър Свилен Нейков. Всички тези мерки, които предприемаме, са единствено в интерес на българския волейбол. По начина, по който вървим за спечелване на олимпийска квота, не бихме могли да постигнем това. Нищо лично към Радостин. Предстоят следващи квалификации, от 8 до 10 юни. За тази квалификация отправям голяма благодарност лично на премиера Бойко Борисов, да организираме тази квалификация. България ще участва на следващите квалификации и отново ще бъдем домакин, тук в Арена Армеец."

Любо Ганев: "Новият треньор е Силвано Пранди. Познава много добре отбора!"

Бойко Борисов решава дали Радо Стойчев ще остане


Казийски обмисля отказване от националния?

Владо Николов: Няма да разбера Матей, ако се откаже


Силвано Пранди: Работа и победи без други мисли