Италия поведе с 2:0 в мача, но допусна равенство, което доведе до тайбрек. Въпреки това, Скуадрата се мобилизира и успя да спечели мача с 3:2 гейма.

"Адзурите" започнаха добре, след като взеха първия гейм с 25:22. Бундестима не успя да се справи с Италия и във втория гейм, и го загуби с 24:26. Все пак, германците проявиха дисциплина и характер, и затвориха третия гейм в своя полза с 25:19. Четвъртият гейм отново се оказа за Германия, които водеха в резултата през цялото време и успяха да затворят гейма на 25:22. Това доведе до тайбрек.

Тук "Адзурите" показаха изключителен характер и поведоха убедително, като през по-голямата част пазеха разлика от около пет точки. Германците успяха да намалят разликата, но въпреки това не намериха сили да обърнат отново резултата в своя полза и с много грешки позволиха на Италия лесно да вземе тайбрека с 15:12, съобщи БГНЕС.

Италия стигна до триумфа си в квалификациите, след като победи Словения и Сърбия, което ги класира на финала, на който успяха да се преборят с Германия, които от своя страна отстраниха България на полуфинала на турнира.

Заради успеха на Италия следващата квалификация, която трябваше да се проведе от 8-10 юни във Верона ще бъде отново в София и България ще има втори шанс за квота, като ще трябва да надиграе Египет Пакистан и Франция.