След визитата на част от волейболния щаб, сред които бе и треньорът на Тренто, стана ясно, че Бойко Борисов е наредил на Свилен Нейков и централата да върнат специалиста до Олимпиадата в Лондон.

"Това, което искаме да стане, ако може отборът да се остави на спокойствие, както беше и ако може да продължим там, откъдето бе прекъсната работата ни. Дали ще стане не зависи само от нас. Ще изчакаме да видим какво ще се случи. Зависи какво ще реши Управителния съвет на БФВ, за да разбера и аз дали оставам в отбора. Всичко зависи каква е тяхната позиция. От тяхното решение зависи много", сподели Матей Казийски.

"Желанието ни е да бъдат върнати всички, които си тръгнаха, не само Радо Стойчев, целият екип, който работеше преди. Ако треньорът е друг, сега не мога да кажа дали ще остана в националния тим, не е на дневен ред това."

"Вече не знам какво да очаквам от БФВ след всичко, което се случи. Личното ми мнение е, че това, което направиха, няма нищо в подкрепа на българския волейбол и всички, които разбират поне малко от волейбол, могат да го видят."

"Неслучайно в цял свят се обсъжда тази тема, а има и подписка. Те работят по лични мотиви, а не спортно-технически. Не само Данчо Лазаров, а всички като цяло. Много ще бъде трудно да продължим подготовката си, при положение, че още следващата седмица имаме мачове, ще коства много усилия. За промени във федерацията не е говорено, всички ние искахме да избегнем, конфликтите и цирка, защото просто бяхме на прав път", завърши Казийски след срещата си с Борисов, предаде Гонг.